2017-01-20 05:59

SOCIAL


Război între casele de asigurări de sănătate

 |  19:30
Război între casele de asigurări de sănătate

În timp ce zeci de bucureşteni aşteaptă pe la uşi pentrua depune adeverinţe, iar Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) merge ca “Hopa-Mitică”, conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) se “luptă” cu sucursala bucureşteană. Preşedintele CNAS,Lucian Duţă, acuză Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Bucureşti (CNASB) defraudă. Duţă susţine că SIUI a demonstrat că CNASB are de două ori mai mulţiasiguraţi în liste decât în realitate. “SIUI a scos la iveală numeroase nereguli. CNASB avea în baza de dateaproximativ 3 milioane de angajaţi, iar în realitate existau doar 1.600.000. Amsesizat Curtea de Conturi. Nu sunt expert în drept şi nu pot spune ce riscă ceicare au fraudat sistemul”, a declarat LucianDuţă.

Preşedintele CNAS susţine că raportul referitor la modulde aplicare al SIUI în Capitală, pus la dispoziţia ziarului “Puterea” de oficiali ai CNASB, este “un document fraudulos”. “Raportul din 01.12.2010 al Casei de Asigurări Bucureşti,pus la dispoziţia presei, este fictiv. CNAS a primit rapoarte referitoare lamodul de aplicare a sistemului integrat, în perioada 02.12.2009-11.10.2010.Aceste rapoarte se referă la vechiul sistem. Nu au fost întocmite rapoartepentru noul sistem, deoarece acesta se aplică de doar trei săptămâni. Acelraport a fost doar o modalitate de influenţare a presei şi a opiniei publice.Este o intoxicare şi o dezinformare la adresa SIUIpentru că nu se doreşte ca acest sistem să scoată la iveală furturile dinsistemul sanitar”, a declarat LucianDuţă. Acesta este convins că raportul CNASB nu avea legătură cu SIUI. “Am discutat cu preşedintele Casei Bucureşti. Nu a fostefectuat un astfel de raport. Raportul conţinea informaţii dintr-un documentmai vechi realizat pentru vechiul sistem”, a mai spus Duţă. Totuşi, raportul pus la dispoziţia presei avea însemneleşi era semnat de conducerea Casei bucureştene.

CNAS anunţă că a luat măsuri pentru cabucureştenii să nu mai fie nevoiţi să aştepte la cozi: plata contribuţiei poatefi realizată prin CEC, fără a fi percepute comisioane, începând de azi;asiguraţii pot trimite adeverinţele online pe site-ul CNAS, iar angajatorii potdepune dischetele la CNASB, fără a aştepta ca datele să fie analizate.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image