2017-01-19 04:21

SOCIAL


Război pe toate fronturile. Asedierea instanţelor: 6.000 de rezervişti au deschis 6.000 de procese. Urmează alte 6.000

 |  19:32
Război pe toate fronturile. Asedierea instanţelor: 6.000 de rezervişti au deschis 6.000 de procese. Urmează alte 6.000

ActivitateaSecţiei de Conflicte de Muncă de la TMB s-ar putea bloca în urma depuneriimiilor de dosare ale pensionarilor militari, întrucât instanţa duce lipsă depersonal şi, chiar dacă cererile vor fi procesate administrativ, termenele vorfi lungi, a spus vicepreşedintele Laura Andrei.

LauraAndrei a declarat, ieri, pentru Mediafax, că cele 6.000 de dosare depuse luni"vor fi procesate foarte rapid în ceea ce înseamnă proceduriadministrative, adică înregistrare în evidenţele informatice, înştiinţare apărţilor, citare şi procesare în arhivă". "Pentru acest circuitadministrativ noi ne-am mobilizat, avem deja oameni într-o celulă constituităspecial pentru acest gen de dosare", a spus Laura Andrei.

Vicepreşedinteleinstanţei a admis că vor fi însă probleme, deoarece completele suntsupraaglomerate, iar cererile pe fond ar putea primi termene chiar şi în decembrie2011. "Ceea ce va bloca într-un oarecare fel secţia, pe numărul acestamare de dosare, va fi alocarea termenelor de judecată, pentru că dejacompletele sunt supraaglomerate şi acest gen de cereri vor fi repartizateundeva în septembrie-octombrie-noiembrie-decembrie 2011, cele ce vizeazăfondul. Cererile rapide pe ordonanţă preşedinţială ale celor ce doresc şivizează o suspendare a acţiunilor de recalculare, acestea vor primi într-adevărtermene mai scurte", a mai arătat Laura Andrei.

Aceastaa susţinut că toate aceste motive, precum şi lipsa de personal, atât dejudecători, cât şi de grefieri, vor duce la îngreunarea activităţii secţiei, cuo posibilă urmare imediată a blocării completelor de judecată. "Oconsecinţă imediată va fi o blocare a completelor de judecată din secţie,pentru că nu se pot procesa fizic într-o şedinţă de judecată mai mult de 80-100de dosare. Sunt 20 de judecători şi aproximativ 20 de grefieri, iar aceştia nuau cum să facă faţă la acest volum de şedinţă. Avem convocată inclusiv oşedinţă a Colegiului de conducere şi încercăm să vedem dacă putem săredistribuim din celelalte secţii oameni care să ajute, dar ţineţi cont că şiîn aceste secţii oamenii sunt prea puţini", a conchis Laura Andrei.

Avocatulpensionarilor militari, Costel Gâlcă, s-a prezentat ieri dimineaţă la TMB cu uncărucior plin cu dosare ale celor aproape 6.000 de clienţi, din caremajoritatea sunt afiliaţi Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. CostelGâlcă a precizat că următorul lot de 6.000 de dosare ar putea fi depus până lasfârşitul lunii februarie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image