2018-12-19 17:52


Răzvan Sava, despre Arena Naţională: Bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Am demarat un audit tehnico-financiar

 |  12:12
Răzvan Sava, despre Arena Naţională: Bani aruncaţi pe apa sâmbetei. Am demarat un audit tehnico-financiar

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a precizat vineri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va demara un audit tehnico-financiar la Arena Națională, care „să aducă lumină în acest caz”, unde, din punctul său de vedere, s-a produs un prejudiciu. Acesta a ţinut să precizeze că s-au „aruncat banii pe apa sâmbetei”.

"Încercăm să găsim o soluție pentru a putea folosi stadionul. La ora aceasta, singura soluție care pare rezonabilă este ca toate activitățile să se desfășoare cu acoperișul strâns. Vom vedea dacă se va putea obține aviz în aceste condiții. Dacă nu vom obține avizul nici în aceste condiții, va trebui să demontăm acoperișul retractabil. Acest lucru înseamnă că trebuie să cheltuim bani publici pentru a repara o prostie făcută de fosta administrație. Din punctul meu de vedere s-a produs un prejudiciu. Voi demara un audit tehnico-financiar care să aducă lumină în acest dosar", a precizat Răzvan Sava.

Primarul a explicat că materialul din care este făcut acoperișul Arenei Naţionale nu este omologat în România.

"În acest moment suntem în situația în care nu putem primi avizul ISU pentru desfășurarea de activități sportive și culturale. Materialul din care este făcut acoperișul nu este omologat în România și, momentan, nu putem ști dacă se va putea omologa sau nu printr-un act normativ. Avem un caz tipic de gestiune proastă a banului public și de management defectuos. Am aruncat banii pe apa sâmbetei. Fosta administrație a construit un stadion fără să țină cont de normele în vigoare la data respectivă. Fac precizarea că, dacă se respectau normele în vigoare la acea dată, acest acoperiș nu trebuia construit în forma în care este acum. Nu știm dacă acest material va fi sau nu omologat", a susţinut priamrul general interimar al Capitalei.

"Vreau să lămuresc public de ce s-a ajuns în această situație și cum cel mai scump stadion din România nu poate primi aviz ISU. Contractul inițial semnat pentru realizarea modernizării stadionului prevedea un acoperiș fix, din tablă. Pentru acest proiect au fost obținute toate avizele necesare, inclusiv pe cel de la IGSU. Au început lucrările de modernizare, iar pe parcurs a apărut ideea schimbării formei de acoperiș. S-a ajuns astfel ca acoperișul să fie făcut mobil. În acel moment, trebuia schimbat proiectul și obținut avizul ISU pe noua formă de acoperiș. Acest lucru nu s-a întâmplat. Acoperișul a fost făcut fără autorizație", a completat Răzvan Sava.

Potrivit primarului, contractul a fost mărit pentru realizarea acestui acoperiș.

"Primul act adițional prevedea suma de 84 de milioane lei, iar al doilea suma de 112 de milioane de lei, ambele fiind semnate înainte de desfășurarea finalei Cupei UEFA. La finalul lucrărilor de construire, deși se știa că stadionul nu va putea primi avizul de la IGSU, din cauza faptului că materialul din care este construit acoperișul nu este omologat în România, fosta administrație a decis totuși să semneze recepția lucrărilor. Astfel, în lipsa reprezentanților ISU, a fost semnat procesul verbal de recepție și a fost făcută și plata către constructor", a precizat Răzvan Sava. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-15

TAGURI: razvan sava, arena, nationala, bani, aruncati, apa, sambetei, demareaza, audit, tehnico, financiar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ZORRO
16 Ian 2016

Faceti domnilor un AUDIT la carte,cu acest STADION ,ca ne-a mancat zilele ,nu alta!!!.......OPRESCU asta ,nu a stiut oare ce face?.....sa dai atatia bani si sa NU-L poti folosi ,este de strigat la cer,nu alta!!!.....sa-l condamne si sa-i dea 20 ani de puscarie ,ca merita ,la aroganta ce-o avea fata de noi ,pensionarii !.....in loc sa ajute pensionarii saraci ,cum a promis la SALA PALATULUI ,stie el!!!......a dat banii aiurea sa-i iasa lui comisionul!.....
Random imageUltimele stiri


loading...