2018-12-12 07:21


Rechizitele de fiţe fac gaură în buzunare

 |  21:00
Rechizitele de fiţe fac gaură în buzunare

Noul an şcolar se apropie cu paşi repezi, iar părinţii se îngrămădesc în hipermarketuri, pieţe şi librării pentru a le cumpăra celor mici cele necesare. În funcţie de numărul de caiete, creioane, penare, acuarele sau pensule şi de calitatea ghiozdanului, cheltuiala se poate ridica la peste 300 de lei numai pentru începutul şcolii.

Cei mici încep să fie din ce în ce mai pretenţioşi, iar vremurile în care îi puneaţi în ghiozdan copilului un penar simplu, cu un creion, un stilou şi o radieră au trecut. Lucrurile simple nu mai sunt la modă pentru cei mici, care par tot mai fascinaţi de mirajul rechizitelor din categoria „fiţe”. Caietele cu Piraţii din Caraibe pe copertă, ghiozdănele şi penare cu Barbie, Hannah Montana şi Spiderman sunt doar câteva dintre acestea. Mama unui băieţel din clasa a II-a ne-a declarat: “Costul pentru începerea şcolii va fi de aproximativ 300 de lei, iar pe parcurs vor interveni şi alte cheltuieli, însă educaţia băieţelului meu este cea mai importantă”, spune mama unui băieţel de clasa a II-a.

Caiete, penare, ghiozdane...

Preţul unui simplu caiet la hipermarket porneşte de la 1,49 lei şi ajunge până la 3,99 lei, iar în librării costurile se încadrează între 1,80 şi 2,20 lei.

Penarele sunt la mare căutare, iar preţurile practicate nu sunt tocmai mici. Cel mai ieftin porneşte de la 6,39 lei în hipermarket şi ajunge la 44,99 lei, evident fiind cel mai dorit de cei mici, din simplul motiv că este dotat cu toate cele necesare şi are inscripţionat pe el un personaj celebru de desen animat sau film. Puşi în faţa unei astfel de situaţii, părinţii cedează de cele mai multe ori “şantajului” emoţional al celor mici şi aleg să bage mâna adânc în buzunare. ”Am început cumpărăturile pentru şcoală, dar nu avem o situaţie financiară prea bună. Cel mic îşi doreşte penarul cu Spiderman, însă acesta e cel mai scump”, a declarat tatăl unui băieţel din clasa a III-a, aflat la cumpărături.

Preţul unui ghiozdan “de fiţe” ajunge la 150 de lei, cel mai ieftin fiind doar 29,99 lei. Cât despre acuarele, pe acestea le puteţi achiziţiona cu 8 lei cele mai ieftine şi 30 de lei cele mai scumpe.

Comercianţii oferă soluţia salvatoare

Hipermarketurile au găsit o soluţie ingenioasă de a-şi atrage clienţii şi au plasat în atenţia acestora o serie de pachete şcolare în care sunt incluse toate cele necesare copiilor, cu preţuri între 25,99 lei cel mai ieftin şi 40 lei cel mai scump.

Dacă vreţi să le asiguraţi celor mici un pachet all inclusive pentru începerea şcolii, comercianţii au o ofertă şi pentru calculatoare de birou alături de care să troneze un glob pământesc pentru lecţiile de geografie ce vor urma. Pentru asta mai trebuie să scoateţi din buzunar încă 999 lei pe calculator şi 119 lei pentru globul pamântesc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...