2019-02-21 11:54


Recomandările POLIȚIEI. Ce trebuie să facem atunci când scoatem BANI de la BANCOMAT

 |  15:53
Recomandările POLIȚIEI. Ce trebuie să facem atunci când scoatem BANI de la BANCOMAT

Poliţia Română transmite o serie de recomandări pentru retragerea banilor din bancomat, pentru ca oamenii să nu devină victime ale skimming-ului, care constă în copierea datelor de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit, informează News.ro.

Astfel, spun poliţiştii, trebuie verificată autenticitatea fantei în care este introdus cardul bancar, precum şi dacă pe tastatura originală a bancomatului a fost aplicată o altă tastatură falsă, care permite reţinerea codului PIN. Un semn că există o tastatură falsă peste cea originală este netezimea tastei 5, care pe tastatura originală are o uşoară denivelare.

Potrivit IGPR, skimming-ul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit, cu care se fac extrageri de numerar. De asemenea, alt mod de operare este "bucla libaneză", un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru, pentru ca ulterior infractorul să îşi ofere ajutorul, află PIN-ul direct de la client, iar după plecare acestuia scoate cardul din bancomat.

Astfel, Poliţia Română recomandă posesorilor de carduri să nu lase la vedere chitanţe, facturi sau alte documente care conţin informaţii despre cardul bancar, să anunţe banca în cazul în care îşi schimbă datele personale, iar dacă li se blochează cardul în bancomat, să nu ceară şi să nu permită ajutorul nimănui, dar mai ales, să nu comunice codul PIN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-30

TAGURI: bancomat, skimming, politia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...