2017-01-24 11:15


Registru al performanţelor sportive în şcolile de profil

 |  14:29
Registru al performanţelor sportive în şcolile de profil

Fiecare unitate de învăţământ cu program sportiv, integrat sau suplimentar, care are grupe de performanţă, indiferent de disciplina sportivă sau ramura de sport practicată, va avea obligaţia de a constitui un registru şcolar al performanţelor sportive propriu şi de a-l actualiza în permanenţă, potrivit unui regulament aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei.

Completarea şi actualizarea registrului şcolar al performanţelor sportive intră în atribuţiile unei comisii formate din trei persoane (dintre acestea una este, obligatoriu, inspectorul şcolar de educaţie fizică şi sport), comisie aprobată de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ şi numită prin decizia directorului unităţii de învăţământ. “Completarea şi actualizarea registrului şcolar al performanţelor sportive se încheie la sfârşitul anului şcolar, după care se arhivează şi se păstrează de către unitatea de învăţământ care l-a constituit. Directorul unităţii de învăţământ răspunde de exactitatea datelor înscrise în registrul şcolar al performanţelor sportive”, prevede regulamentul privind constituirea Registrului Naţional al Performanţelor Sportive.

Regulament obligatoriu

Respectarea acestui regulament este obligatorie pentru personalul de conducere, îndrumare şi control din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pentru Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, pentru inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, pentru conducerile unităţilor de învăţământ cu program sportiv integrat sau suplimentar, pentru personalul didactic de predare şi instruire practică de la grupele sau clasele de performanţă şi pentru elevii-sportivi care sunt cuprinşi în acestea. Totodată, datele referitoare la grupele de performanţă din registrul şcolar al performanţelor sportive sunt transmise inspectoratului şcolar în vederea introducerii lor în registrul judeţean şi al municipiului Bucureşti al performanţelor sportive. Potrivit regulamentului, fiecare inspectorat şcolar care are unităţi de învăţământ cu program sportiv integrat sau suplimentar cu grupe de performanţă, indiferent de disciplina sportivă sau ramura de sport practicată, are obligaţia de a constitui un registru judeţean sau al municipiului Bucureşti al performanţelor sportive şi de a-l actualiza în permanenţă.

Data limită, 10 octombrie

Datele referitoare la grupele de performanţă din registrul judeţean şi al municipiului Bucureşti al performanţelor sportive sunt transmise de către inspectoratele şcolare Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar în vederea introducerii lor în Registrul Naţional al Performanţelor Sportive. Transmiterea datelor se face până la data de 10 octombrie a fiecărui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: sport, registru, regulament, sportiv, performante, inspectoratComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală