2019-01-16 12:14


Remus Pricopie: Nu se desfiinţează clase

 |  12:31
Remus Pricopie: Nu se desfiinţează clase

Remus Pricopie, ministrul Educţiei Naţionale a declarat joi pentru Agerpres că toate clasele de liceu formate în urma admiterii computerizate ca urmare a opţiunii elevilor vor "merge înainte" şi a precizat că niciuna dintre acestea nu se va desfiinţa.

"Toate clasele formate în urma admiterii computerizate ca urmare a opţiunii elevilor merg înainte. Nu se desfiinţează clase", a spus Remus Pricopie.

Pricopie a explicat că întotdeauna în planul de şcolarizare se aprobă mai multe locuri decât numărul de copii.

"Întotdeauna în planul de şcolarizare se aprobă mai multe locuri decât se ocupă efectiv. În fiecare an numărul de locuri aprobate este mai mare decât numărul copiilor. De exemplu, la clasa pregătitoare capacitatea de şcolarizare şi numărul de locuri aprobat este de aproximativ 230.000 de locuri, în timp ce locuri ocupate efectiv în iunie erau aproximativ 175.000. La fel şi în învăţământul liceal", a susţinut Remus Pricopie.

Joi a avut loc cea de-a doua etapă a repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a care şi-au exprimat opţiunile, după ce au susţinut examenul de evaluare naţională.

Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat prima etapă a repartizării computerizate pe 15 iulie, când au fost repartizaţi peste 99,65% dintre candidaţi (145.392).

Dintre cei 145.896 de candidaţi, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, în timp ce alţi 504 candidaţi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ.

Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost 2.313.342, fiecare elev alegând, în medie, 16 opţiuni.

Pentru această sesiune de repartizare, MEN a înregistrat cel mai mic număr de elevi nerepartizaţi din 2001 până astăzi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25
Citeste si:
ADMITERE 2013. Înscrierea în clasa a-IX-a şi topul liceelor, în broşura Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. VEZI DOCUMENT!

TAGURI: remus, pricopie, clase, desfiinteaza, admiterii, computerizate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...