2018-11-16 13:52


Reportajele emisiunii «România, te iubesc!» au schimbat LEGEA APELOR în România

 |  14:32
Reportajele emisiunii «România, te iubesc!» au schimbat LEGEA APELOR în România

Rareș Năstase, corespondentul special Știrile Pro TV, a atras un semnal de alarmă asupra situației apelor din țara noastră în cadrul mai multor reportaje marca România, te iubesc!. Rareș a găsit o situație deloc îmbucurătoare pe teren, care a atras atenția autorităților la nivel înalt. România, te iubesc! a prezentat încă din 2010 dezastrul produs pe râurile de munte de afacerile cu hidrocentrale şi a trimis informări atât la Guvern, cât şi la Preşedinţie.

Astfel, la presiunea Comisiei Europene, Guvernul României a modificat Legea Apelor, în așa fel încât, teoretic, nu mai sunt permise amenajări pe cursurile neafectate. În OUG 78/2017, la articolul 27, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, din care primul:

„(2) în vederea protecţiei şi conservării stării apelor, pe sectoarele de cursuri de apă care nu sunt afectate de activităţi umane se interzice realizarea de lucrări şi activităţi care pot afecta starea ecologică a apelor.”

 „E doar o primă victorie în lupta pentru a proteja apele de munte. Rămân, însă, multe alte albii de râuri distruse de microhidrocentrale care au fost permise haotic. Problema e doar parțial rezolvată, însă putem spune că râurile care nu au fost încă afectate de astfel de investiții sunt în siguranță. Microhidrocentrale se fac peste tot în lume, însă societățile moderne studiază intens oportunitatea unor astfel de investiții. La noi, în goană după certificate verzi și în numele unei energii sustenabile, am ajuns să distrugem natura, locuri neatinse de mii de ani. Noi am căutat să facem peste tot microhidrocentrale a căror putere însumată este infimă, în comparație cu ce producem cu alte hidrocentrale mari sau cu colosul de la Porțile de Fier. Dar, a fost o perioadă în care să faci o microhidrocentrală era la modă. Băieții deștepți au accesat fonduri europene generoase, dar astăzi uită să plătească și bruma aceea de chirie pentru că au tras țevi, prin râurile montane.”, a declarat Rareș Năstase.

Problema nu este încă rezolvată, dar a fost făcut un prim pas spre îmbunătățirea acestei situații, astfel se va interzice construcţia de microhidrocentrale - însă cele deja existente vor rămâne în funcţiune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-21

TAGURI: romania te iubesc, legea apelor, rares nastase
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
21 Noi 2017

"...am ajuns să distrugem natura, ..."____------____asa cum si articolul o spune, energia obtinuta de la aceste microH. este infima, si -la fel- chiar si partea lor in dezastrul general este f. mica, cea ce nu inseamna ca nu trebuie considerat, insa, intrebarea este ce se intampla cu 1/2 million ha. defrisate (f.mult si illegal), acesta este adevaratul dezastru si este asa de mare incat se vede si din spatiu...S-a luat o minima masura ca firma austriaca sa fie pusa sa plateasca macar un Miliard DE EURO, PENTRU REAMPADURIRI? Zero! Cu siguranta ca respectiva firma(marele beneficiar al deserificarii padurilor Romaniei) a cheltuit ceva, cateva zeci de milioane de euro, bani cu care a spaguit pe iohanis si -prin diverse canale- pe marii sefi ai tarii si partidelor( indifferent care), ceva ministri si -sunt sigur- chiar ceva personaje de la ministerul de interne si departamentul justitiei...De luni de zile nu mai pomeneste nimeni nimic, despre acest subiect...Si inca ceva , sunt curios daca pe mapamond mai exista o televiziune cae are o asa declamativa emisiune, nu cumva se ilustreaza ce spuneam in alt comentariu, ca la noi retorica, declamatia teatrala acopera lipsa de actiune si starea de facto, adica dezinteresul fata de tara?
LEVST.
21 Noi 2017

Averea unui deputat PNL e in vizorul ANI. Nu poate sa justifice peste 100.000 de euro(...) ___-----___ iar acesta este unul din putinii prinsi, sunt sute de alti parlamenari(actuali si fosti, de la oricare partid) care au averi imposibil de justificat, iar suma -deasemeni- este doar cea care poate fi dovedita, insa acesti indivizi au cheltuit in cash, alte sute de mii, tocmai pentru ca 'la o adica" sa nu fie prinsi cu prea mult, si -desigur- au stocate alte sume mari la "oameni" de incredere(in tara si afara), care se multumesc si ei cu ceva de ordinul a cateva sute euro /luna, doar pentru a tine ascunse , "caramizile" de euro sau dolari...Oameni buni, Romania -la varf- este atat de putreda, incat numai BOMBA ATOMICA ADMINISTRATIVO-POLITICA , mai poate salva tara, iar aceasta inseamna intoarcerea la Monarhie cu aport Englez, punerea (legala) in inchisori(minim 10 ani) a cel putin 5 mii de indivizi cu functii actuale si in trecut, si -desigur- confiscarea extensiva a averilor acestora, garantat se vor colecta cel putin 250 MILIARDE euro, bani cu care Romania poate sa iasa din aceasta jalnica stare...Iar aceasta mare actiune nu se mai poate face din interior, ci numai cerand asistenta NATO, UE si ONU, asistenta inclusiv armata...
LEVST.
21 Noi 2017

OLAF vine cu noi DETALII despre ancheta TELDRUM (...)____------_____ cum aceasta agentie supranationala poate interveni in asa situatii, la fel si NATO, ONU si UE pot interveni pentru a salva o tara si o natie, trebuie doar intrebat si ceruta aceasta interventie...
LEVST.
22 Noi 2017

Kovesi:"Din cauza deciziei Curţii Constituţionale de redefinire a abuzului în serviciu, 245 de dosare au fost clasate, iar prejudicii de 188 de milioane de euro din aceste dosare nu mai pot fi recuperate, întrucât faptele nu mai pot fi cercetate,..."____----____ statul paralel are "oameni" peste tot, inclusiv la aceasta "inalta " curte...Si din asa caruta plina de banet, sunt sigur ca au primit si ei macar cateva zeci de mii, fiecare...Ar fi frumos sa vedem declaratia de avere a acestor paraziti si apoi sa verificam ce este pe real...
Random imageUltimele stiri


loading...