2018-12-16 19:38


Restaurante celebre din Centrul Vechi, mutate de urgenţă

 |  19:53
Restaurante celebre din Centrul Vechi, mutate de urgenţă

Omul de afaceri Dragoș Petrescu, care deține 18 restaurante, a închis sâmbătă două restaurante din Centrul Vechi, aflate în clădiri cu risc seismic ridicat, urmând să le relocheze în spații mai sigure.

Investiția cumulată în cele două restaurante, City Grill și Buongiorno, deschise în urmă cu zece, respectiv cinci ani, depășise o jumătate de milion de euro, iar fiecare dintre ele producea venituri anuale de un milion de euro, scrie Profit.ro.

Ca strategie de business, Petrescu spune că este pentru alinierea la legi și regulamente, și nu doar din punct de vedere etic, ci pentru stabilitatea business-ului. Atunci când investești sute de mii de euro într-un restaurant, nu îți dorești să riști ca peste o lună, două, cinci  sau nouă să trebuiască să le închizi și să pierzi această investiție.

Petrescu a închis cele două spații după ce săptămâna trecută a fost aprobată legea care scoate magazine, restaurante și alte unități comerciale din spațiile în care lucrează, dacă acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II, și interzice activitățile permanente și/sau temporare în spațiile publice cu altă destinație decât cea de locuință din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor.

"Noi ne-am conformat 100% legii. Legea s-a publicat joi și sâmbătă seara am închis restaurantele. Închiderea implică niște costuri, depozitare, camioane etc. Sunt cheltuieli de mii de euro, oricum, și pot ajunge la zeci de mii de euro", a declarat Dragoș Petrescu pentru Profit.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: restaurante, city grill, hanul berarilor, centrul vechi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...