2019-01-16 08:16


Restricţii de circulaţie în zona Arenei Naţionale pe timpul meciului Steaua- Petrolul

 |  15:47
Restricţii de circulaţie în zona Arenei Naţionale pe timpul meciului Steaua- Petrolul

Miercuri, în zona Arenei Naţionale, vor fi restricţii de circulaţie pentru buna desfăşurare a Supercupei României 2013 la fotbal, între echipele Steaua Bucureşti şi Petrolul Ploieşti. Peste 320 de poliţişti şi 700 de jandarmi vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere.

Traficul rutier va fi restricţionat începând cu ora 14,00, pe bd. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion, cu excepţia mijloacelor RATB. De asemenea, de la ora 17,30, traficul rutier va fi restricţionat pe bd. Pierre de Coubertin între şos. Iancului şi intrarea în stadion, pe str. Vatra Luminoasă între şos. Mihai Bravu şi bd. Pierre de Coubertin, precum şi pe str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi intrarea în stadion, cu excepţia mijloacelor RATB.

Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute până la defluirea totală a spectatorilor, a informat un comunicat remis Agerpres de DGPMB.

Rute ocolitoare vor fi: şos. Mihai Bravu - şos. Iancului - şos. Pantelimon; bd. Unirii - bd. Basarabia - bd. Chişinău - bd. Pantelimon.

Brigada Rutieră Bucureşti le solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile semnalizate şi marcate corespunzător ori la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Peste 320 de poliţişti şi 700 de jandarmi vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere cu ocazia meciului Steaua-Petrolul care va începe la ora 20,45.

Potrivit unui comunicat al DGPMB remis Agerpres, poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice în proximitatea stadionului, dar şi în alte zone în care este necesară prezenţa lor, asigurând totodată accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

Accesul spectatorilor în Arena Naţională se va face începând cu ora 18,30, doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru evitarea aglomeraţiei în jurul punctelor de acces în stadion, suporterilor li se recomandă să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Pentru a nu exista incidente între susţinătorii celor două formaţii, suporterii echipei FC Petrolul Ploieşti vor fi direcţionaţi spre intrarea în complex din bulevardul Pierre de Coubertin iar traseul recomandat celor care se vor deplasa în mod organizat cu autocare sau microbuze este DN1 - bulevardul Aerogării - bulevardul Barbu Văcărescu - şoseaua Ştefan cel Mare - şoseaua Mihai Bravu - strada Vatra Luminoasă, precizează un comunicat emis de Jandarmeria Capitalei.

Suporterii echipei FC Steaua Bucureşti, precum şi cei neutri vor intra în stadion prin bulevardul Basarabia şi strada Maior Ion Coravu.

Pe parcusul desfăşurării competiţiei sportive este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Primăria Sectorului 2 va monitoriza cu 90 de camere video, amplasate în principalele intersecţii rutiere din zonă, toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa suporterii către Arena Naţională, pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a meciului de fotbal dintre echipele Steaua Bucureşti şi Petrolul Ploieşti.

Cu ajutorul sistemelor de monitorizare video vor fi supravegheate străzile de afluire şi defluire a celor 55.000 de spectatori, se vor urmări respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni şi şoferi, impuse special în perioada meciului, dirijarea traficului rutier şi comportamentul suporterilor înainte şi după terminarea partidei.

La finalul disputei fotbalistice vor fi monitorizate cu mare atenţie fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion atât de camerele video, cât şi de patrulele auto şi pedestre ale Poliţiei Locale a Primăriei Sectorului 2.

Comercializarea băuturilor alcoolice în zona Naţional Arena va fi interzisă între orele 14,00 şi 24,00.

Măsura a fost luată în urma solicitării Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi a fost transmisă de primarul Neculai Onţanu tuturor agenţilor economici care comercializează băuturi alcoolice în perimetrul delimitat de Piaţa Eudoxiu Hurmuzache şi arterele de circulaţie aflate în jurul stadionului: şos. Mihai Bravu; şos. Iancului; şos. Pantelimon; bd. Chişinău şi bd. Basarabia.

Sunt exceptate unităţile de alimentaţie publică ce au şi funcţiuni de cazare turistică şi cele care au aranjamente privind organizarea unor evenimente stabilite anterior, nunţi, botezuri, aniversări de zile festive etc.

Poliţiştii locali de sector vor verifica respectarea măsurilor de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice în intervalul orar stabilit iar cei găsiţi în neregulă vor fi sancţionaţi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi 1.500 lei şi suspendarea funcţionării spaţiului comercial între 10 şi 30 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: restrictii, circulatie, arena, nationala, bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...