2018-10-18 06:18


Revolta comercianţilor. Modernizarea Pieţei Sudului şi privatizarea administrării halei au creat nemulţumiri

 |  16:42
Revolta comercianţilor. Modernizarea Pieţei Sudului şi privatizarea administrării halei au creat nemulţumiri

Intenţia Primăriei Sector 4 de a demola actuala hală din Piaţa Sudului i-a revolat pe comercianţii din zonă. Printre ei s-a lansat şi zvonul că administraţia locală condusă de PSD ar vrea să privatizeze pieţele din sector. Oamenii au primit somaţii prin care sunt anunţaţi că nu li se vor prelungi contractele de închiriere în 2016 a spaţiilor comerciale.

Speriaţi că nu vor mai avea spaţii în care să-şi vândă mărfurile de anul viitor, comercianţii din Piaţa Sudului s-au revoltat. Oamenii au fost deja anunţaţi că nu vor semna noi contracte de închiriere din 2016. Revolta lor vine după ce, spun ei, noua administraţie PSD care a preluat puterea la nivelul sectorului 4 a anunţat că vrea să privatizeze piaţa. Primul pas a fost făcut. Oamenii vorbesc de intenția de preluare a piețelor de membri ai Clanului Sportivilor, care ar fi pe mână cu actuala administrație. În jur de 55 de chioşcuri fără autorizaţie de construire vor fi demolate, iar agenţii economici care corespund criteriilor de licitaţie au posibilitatea de a se reloca într-o hală din Piaţa Sudului, amenajată corespunzător, a anunţat marţi într-un comunicat Primăria Sectorului 4. Potrivit informaţiilor, se intenţionează demarea unui proces de transformare a Pieţei Sudului, care ar urma să înceapă cu igienizarea spaţiilor insalubre, unde se vând alimente laolaltă cu alte mărfuri, precum şi cu demolarea construcţiilor ilegale amplasate pe domeniul public. Reprezentanţii Primăriei au anunţat că, în colaborare cu Direcţia de Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4, au identificat lipsa autorizaţiilor de construire, fiind încălcate prevederile Legii 50/1991. Prelungirea contractelor cu Direcţia de Pieţe şi Gestionare Activităţi Comerciale Sector 4 s-a facut fără un temei legal, în contextul în care agenţii comerciali nu pot închiria un spaţiu care nu există în evidenţele Administraţiei, se spune în comunicat. Piaţa Sudului este un spaţiu important pentru locuitorii din sectorul 4, în ultimul timp fiind aglomerată pentru preţurile mici practicate aici. “Le vom retrage şi acordul de funcţionare, pe care comercianţii l-au primit de la Primăria Sectorului 4, pentru că este lovit de nulitate, din moment ce trebuie să faci dovada spaţiului pentru a primi acest acord. Contractele au fost prelungite abuziv prin act adiţional, şi nu prin licitaţie, aşa cum prevedea legea. Situaţia trenează de ceva ani”, a declarat primarul interimar Daniel Băluţă. Duminica trecută, Primăria Sectorului 4, în colaborare cu SC Rebu SA, a igienizat spaţiile din piaţă, urmând ca după demolare să se intervină din nou, pentru degajarea spaţiului şi curăţenie, se mai arată în comunicat.

Pe modelul Pieţei Obor, unde Primăria Sectorului 2 a dat administrarea pieţei pe mâna unei firme private, preţurile vor creşte din cauza taxelor majorate pentru tarabe sau spaţii comerciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: piata sudului, modernizare, privatizare, revolta, comercianti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HAZNAUA URBEI
08 Dec 2015

Si cer bani luati , de mafia lui Piedone
PIATA SI BIG-UL DARAMATE !
09 Dec 2015

Piata este un loc unde vara aerul este irespirabil iar alimentele se strica pe tarabe . Sub cupoala de materiale de plastic cei care vand risca apoplexia , iar noi cumparatorii suntem siderati de mirosul de la canalizare , lipsa oxigenului si proasta functionare a spatiului . Ca sa nu mai vorbim despre mafia tigarilor ce isi face veacul pe platforma din fata farmaciei Dona ! Toate cele 3 magazine de peste au un miros pestilential neidentificat , un iz de peste imputit , clor si DDT. Big-ul este o bomba a decantei din zona , singura constructie oribila , comunista , insalubra , fara aer conditionat si igieniare de peste 20 de ani . Eliminati mafia din zona aceea si construiti piata decenta , magazin decent si nu tarabe si magazine improvizate pe langa metrou !!!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...