2017-01-16 17:56

SOCIAL


„Revoluţia” pensionarilor militari: “Băsescu, te aşteaptă Ceauşescu!”. Vezi foto şi video

 |  19:27
„Revoluţia” pensionarilor militari: “Băsescu, te aşteaptă Ceauşescu!”. Vezi foto şi video

Peste 2.500 de pensionari militari au mărşăluit, ieri, pe străzileCapitalei, cerând demisia Guvernului. Foştii angajaţi din armată au purtat unschelet îmbrăcat în uniformă militară, pancarte şi drapele. Protestatarii auscandat Jos Băsescu!”, Demisia!şi „Băsescu, te aşteaptă Ceauşescu!.

Ninsoarea care a căzut continuu, ieri, în Bucureşti nu i-adescurajat pe foştii angajaţi din armată, care au protestat faţă diminuareapensiilor, în urma recalculării. Peste 2.500 de militari au mărşăluit, ieri, pestrăzile Capitalei, acompaniaţi de o fanfară şi purtând drapelul României.

Pensionarii au scandat “Jos Băsescu!”, “Băsescu, teaşteaptă Ceauşescu!”, “Jos Guvernul!” şi clasicele sloganuri, întâlnite la maitoate protestele din România, “Hoţii, hoţii!” sau “Demisia!”. Foştii angajaţidin armată au purtat pancarte cu mesajele: “Afară din ţară! Fură, minte şiînşală!”, “Dormi liniştit! Te furăm bine!” (alături de poza preşedinteluiBăsescu), “TÂMPlarul de la Interne” (alături de poza ministrului de interne, Traian Igaş), “Hopa, sus! Boconorul” “Băsescu - Udrea, javre ordinare” şi “Afară din ţară cu ciumamondială!”. De asemenea, foştii angajaţi din armată au plimbatpe tot traseul protestului un schelet îmbrăcat în uniformă militară.

Pensionarii militari sunt convinşi că protestul lor nuva rămâne fără rezultate, ca în cazul celorlalţi bugetari. “Am ieşit să-mi sprijin colegii în acest protest justificat, împotrivatrădătorilor de ţară. Am văzut declaraţia preşedintelui, este o aberaţie. O prostiemai mare nu putea să spună. Nu ne vom lăsa până nu ne vom recâştiga drepturile.Nu cred că nu ne vor lua în seamă de data aceasta. Este un ultimatum. Poate nuştiu la ce să se aştepte”, ne-a declarat colonelulîn rezervă Dan Zamfirescu.

“Am ieşit în stradăpentru că Băsescu nu respectă legea şi pentru că ne-a dezonorat. Nu esteproblema de bani, ci de lege. Faptul că Băsescu încalcă deliberat legea. Neduce într-o direcţie pentru care cei mai mulţi am luptat în ’89. Avem justiţia de partea noastră. Eu am suficient timpsă mă judec cu statul încă 40 de ani. Voi merge şi la CEDO, şi peste tot”, ne-a spus I. Ionescu, un alt manifestant.

Băsescu ne-a ciuruit

“Am pierdut 70% din pensie. Ce a făcut cu noi poate face cu orice altă categorie socială”, ne-a declarat un alt militar prezent la protestul dinCapitală.

Pensionarii se consideră “călcaţi în picioare” de actuala Putere. “Îşi bat joc de noi. Fiecare categorie trebuie să demonstrezecă nu se poate lăsa călcată în picioare. Au fost alţii înaintea noastră, dupănoi vor veni alţii să protesteze”, ne-a declarat Mircea Ionescu, colonel în rezervă din cadrul Ministeruluide Interne.

Peste2.500 de protestatari au traversat, ieri, Bucureştiul pe traseul Piaţa GeorgeEnescu, Calea Victoriei, Bulevardul Naţiunile Unite, Libertăţii, Calea 13 Septembrie,Şoseaua Panduri, strada Doctor Reiner, punctul final al marşului fiind platouldin faţa Academiei Militare, unde s-au oprit şi au scandat diverse sloganuriîmpotriva Puterii, timp de o oră. Delegaţii ale Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate, în Rezervă şi în Retragere au depus proteste la MAI, SRI, MApNşi la Cotroceni. De asemenea, un grup de reprezentanţi ai manifestanţilor adepus un protest la Guvern.

Mitinguls-a încheiat cu câteva minute înainte de ora stabilită şi s-a desfăşurat fărăincidente.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-06-20

Mai multe imagini:
„Revoluţia” pensionarilor militari: “Băsescu, te aşteaptă Ceauşescu!”. Vezi foto şi video
zoom
„Revoluţia” pensionarilor militari: “Băsescu, te aşteaptă Ceauşescu!”. Vezi foto şi video
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image