2017-01-17 06:54

SOCIAL


Rezidenţiatul, pe 20 noiembrie

 |  12:04
Rezidenţiatul, pe 20 noiembrie

Spre deosebire de anii trecuţi, concursul de intrare în Rezidenţiat, care va avea loc pe 20 noiembrie, se va desfăşura, descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Înscrierile pentru rezidenţiat se vor face până la data de 7 octombrie, la direcţiile de sănătate publică sau la ministerele cu reţea proprie, după caz.

Absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe 2.998 locuri şi 812 posturi. Dintre cele 2.998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, 2.600 sunt pentru medicină, 290 pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în citat. Anul acesta Ministerul Sănătăţii va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu se vor putea alege de alţi candidaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image