2018-10-18 04:43


Rezidenţii, distribuiţi în judeţe

 |  21:00
Rezidenţii, distribuiţi în judeţe

În ciuda faptului că au promovat examenul de rezidenţiat din acest an, mulţi studenţi au rămas fără locuri la repartiţie. Singurele soluţii pe care Ministerul Sănătăţii le are în acest moment pentru medicii rămaşi fără post sunt suplimentarea locurilor sau repartizarea rezidenţilor în alte judeţe ale tării. Potrivit statisticilor oficiale, în prezent România mai are nevoie de 12.000 de medici.

Aproximativ 60 de rezidenţi din Centrul Universitar Bucureşţi, care nu au prins un loc la repartiţie, au depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii, prin care solicită suplimentarea de locuri sau repartizarea pe locurile vacante în celelalte judeţe ale ţării. Tinerii au venit începând de joi la Ministerul Sănătăţii şi de fiecare dată au avut discuţii cu preşedintele Comisiei de rezidenţiat, Adrian Streinu-Cercel. Mai mult decât atât, duminică seara, 80 dintre ei au protestat în faţa Spitalului Universitar din Bucureşti. Luni dimineaţa, un număr de 20 de studenţi rezidenţi au revenit în faţa Ministerului Sănătăţii, aşteptând să reia discuţiile cu un oficial.

“Cu toate că au avut punctaj de promovare, nu au prins un post şi solicită suplimentarea locurilor. Este vorba în special despre absolvenţii din Centrul Universitar Bucureşti”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Studenţii le-au cerut oficialilor să suplimenteze posturile sau să fie repartizaţi pe locurile care au rămas vacante în celelalte judeţe ale ţării. La nivelul Capitalei, circa 300 de studenţi au rămas fără post în condiţiile în care au fost aproape 1.400 de candidaţi pentru 650 de locuri.

Se analizează posibilităţile

Preşedintele Comisiei de rezidenţiat a promis că va analiza memoriul lăsat de concurenţii la rezidenţiatul din 20 noiembrie care nu au promovat testul sau care nu au obţinut un loc. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii auprecizat că rezidenţiatul poate fi declarat închis după ce şi ultimul candidat a fost repartizat, acţiune care va începe astăzi.

“Astăzi se termină repartiţia pe post, se centralizează rezultatele şi probabil săptămâna viitoare se va şti sigur. Până nu vedem ce locuri au rămas, nu putem spune ce se va întâmpla”, mai spune Oana Grigore.

Ministerul Sănătăţii a informat permanent candidaţii la concursul de rezidenţiat că "ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu din respectiva universitate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu".

Pentru rezidenţiatul pe post, clasificarea se face pe fiecare post. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu pot fi alese de alţi candidaţi la concursul de rezidenţiat din 20 noiembrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13

TAGURI: rezidenti, judete
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri

Ghid de purtare a dresurilor în sezonul rece Acum 5 ore | (1)
Sfaturi si curiozitati






loading...