2017-01-19 17:33

SOCIAL


Ritli îl vrea pe Arafat în echipa care va propune o nouă lege a sănătăţii

 |  16:21
Ritli îl vrea pe Arafat în echipa care va propune o nouă lege a sănătăţii

Ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat de către premierul României, Emil Boc,  să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege a sănătăţii. Din structura noii echipei nu pot lipsi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi, ai medicilor, ai sindicatelor, ai patronatelor, Colegiul medicilor şi ai societăţii civile. Totodată, Ritli a declarat că îl aşteaptă şi pe Raed Arafat să colaboreze la proiectul viitoarei legi a sănătăţii.

“Este un specialist foarte bun pe care îl apreciem, cu expertiză care trebuie folosită. În plus, este preşedintele Comisiei de Urgenţă a Ministerului Sănătăţii şi aşteptăm să discutăm pe marginea viitoarei legi. Am vorbit cu dl Arafat înainte să plece şi l-am rugat să rămână, este un specialist care ne este de folos, care gestionează foarte bine urgenţa”, a spus Ritli.

În ceea ce priveşte posibilitatea revenirii medicului Arafat în postul de subsecretar de stat, ministrul a spus că este vorba despre o decizie politică şi în acest sens se poate pronunţa numai premierul. Oficialii din MS estimează o perioadă de consultări de aproximativ 3-6 luni, urmând ca mai apoi să se concretizeze proiectul ce va fi pus în dezbatere publică. Ministrul mai spune că noul proiectul legislativ va prevedea schimbări în ceea ce priveşte capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurări sociale, malpraxis. În următoarele zile, MS va prezenta un calendar al noilor consultări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image