2018-12-14 19:13


Robert Cazanciuc: Justiţia trebuie scoasă din orice joc politic

 |  12:02
Robert Cazanciuc: Justiţia trebuie scoasă din orice joc politic

Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a afirmat, marţi, că justiția este pilonul statului de drept și trebuie scoasă din orice joc politic şi ferită de presiunile publice.

Robert Cazanciuc a publicat, într-un raport, principalele realizări din timpul mandatului său la MJ, dar și obiectivele care, din punctul său de vedere, trebuie finalizate.

"În ultimii doi ani, 2013 — 2015, sistemul judiciar a cunoscut poate cea mai însemnată evoluție pozitivă de după 1989, care poate fi definită de două coordonate: reforma consolidată, bazată pe buna cooperare dintre Executiv și instituțiile din sistem, și reforma cadrului normativ, prin intrarea în vigoare a noilor coduri (de procedură civilă, penal și de procedură penală). În opinia mea, cei mai relevanți indicatori pentru evaluarea impactului reformei sistemului judiciar îi reprezintă raportul MCV și nivelul de încredere a cetățenilor români în justiție. Astfel, ultimele două rapoarte MCV constată progresele României și evoluția pozitivă consolidată a sistemului judiciar. Este de remarcat că, pentru prima oară după 2007, Comisia Europeană a renunțat la vechile recomandări politice referitoare la statul de drept și a apreciat susținerea Executivului față de sistem, prin alocarea de multiple resurse (materiale, umane, de natură normativă), precum și buna colaborare dintre acești doi factori", afirmă Robert Cazanciuc în document.

Fostul ministru a ţinut să precizeze că la schimbările pozitive au contribuit toți actorii sistemului și că justițiabilii sunt cei mai în măsură să evalueze progresele.

"Carențele din sistem sunt relevate cel mai bine în sălile de judecată, acolo unde justițiabilii își caută dreptatea prin intermediul magistraților, avocaților, al tuturor celor care, zilnic, depun eforturi pentru ca justiția să se înfăptuiască. (...) În acest context, sistemul judiciar are nevoie de infrastructură adecvată nevoilor de desfășurare a actului de justiție, de coerența cadrului normativ, precum și de unificarea practicii, aceasta din urmă însemnând în primul rând predictibilitate pentru cetățeni și mediul de afaceri care susțin economia și contribuie la bugetul public", subliniază Robert Cazanciuc. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: robert cazanciuc, justitie, scoate, joc, politic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BIBICU
05 Ian 2016

CAT DE INTERESANTE SUNT SPUSELE LUI CAZANCIUC cel ce face parte din LA FAGMILIA PH(patria hotilor), fostul ministru al Justiţiei afirma, că justiția este pilonul statului de drept și trebuie scoasă din orice joc politic şi ferită de presiunile publice, DECI RECUNOASTE CA IN ULTIMII 26 DE ANI Ro nu poate FI recunoscuta ca STAT DE DREPT, gura pacatosului adevar graieste.
CROCODILUL FLAMAND
05 Ian 2016

DATORITA NKVD-ISTILOR LUI ILIESCU-BRUCAN CARE AU INFESTAT TOATA ADMINISTRATIA ROMANEASCA DE DUPA 1989 NE-AM INTORS IN ANII 1947-1950>>>>S-A NKVD-IZAT TOATA ROMANIA,TOTUL E NUMAI O MARE MAFIE CONDUSA DE TERORISTII DIN DECEMBRIE 1989 CARE AU ASASINAT OAMENII LA COMANDA LUI ILIESCU SI COMPANIA.....IN ROMANIA NU EXISTA DE 26DE ANI NICI JUSTITIE,NICI DREPT DE PROPRIETATE,NICI STAT DE DREPT,NICI ECONOMIE DE PIATA,EXISTA UN CIRC MEGA-BOLSEVIC INSTALAT DE ILIESCU-BRUCAN IMPREUNA CU CI-A LUI BUSH...AU REUSIT SA CREEZE SI CENTRE DE TORTURA ILEGALE CIA-NKVD IN ROMANIA,SA SUBMINEZE COMPLET ECONOMI NATIONALA NISTE SCARBE CARE-L PUPAU IN CUR PE CEAUSESCU SI BEIZADELELE LOR GANGAVITE SI ANALFABETE...CAPITALISMUL DE CUMETRIE,JUSTITIA DE MASCARADA,DEMOCRATIA DE CARTON,MILARDARII-JEFUITORI CU EPOLETI...TOTUL O MARE TZYGANIE NKVD-ISTA EXACT CA IN ANII 1950
Random imageUltimele stiri


loading...