2018-12-17 11:58


România, condamnată de CEDO să-i plătească despăgubiri unui român agresat de poliţişti

 |  07:40
România, condamnată de CEDO să-i plătească despăgubiri unui român agresat de poliţişti

CEDO a decis că un român agresat în 2007 de trei poliţişti de la Secţia 22 din Bucureşti va fi despăgubit de statul român cu 7.500 de euro. Bărbatul intrase să facă o plângere contra taximetristului care îl dusese până acolo după ce refuzase să îi dea restul.

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a anunţat, într-un comunicat de presă, că acest caz a ajuns la CEDO în 2013, după ce în ţară plângerea celui agresat de poliţie a fost pasată de patru ori între parchet şi tribunale, transmite Mediafax. 

La 2 iunie 2007, Şerban Marinescu a avut o altercaţie cu un şofer de taxi care refuza să-i dea restul pentru o cursă, în faţa casei. În acel moment, taximetristul a condus până la Secţia 22 de Poliţie din Bucureşti, fără a-i permite bărbatului să coboare.

Şerban Marinescu a vrut să facă plângere împotriva taximetristului, dar a fost insultat şi bătut de trei poliţişti. Potrivit CEDO, bărbatul a fost lovit cu pumnul în faţă de poliţişti, care i-au dat şuturi în coaste şi l-au imobilizat cu cătuşe de o balustradă.

Serban Marinescu a depus o plângere la CEDO în octombrie 2013, unde a sesizat faptul că a fost victima unui tratament inuman şi degradant din partea agenţilor statului şi că nu a beneficiat de o anchetă efectivă.

CEDO a hotărât că, în cazul lui Şerban Marinescu, a fost încălcat articolul 3 din Convenţia europeană a drepturilor omului - interzicerea torturii şi tratamentelor inumane sau degradante.

Potrivit CEDO, bărbatul trebuie să fie despăgubit de statul român cu suma de 7.500 de euro. De asemenea, România mai trebuie să plătească 4.000 de euro pentru cheltuielile de judecată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-16

TAGURI: romania, condamnat, cedo, plateste, despagubiri, roman, agresat, politist
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MANOLE PASCARU
16 Dec 2015

Manole Pascaru · A.N.A.I. - Academia Naval Almirante Illingworth Toate sumele acelea prin care a fost despagubit acest barbat pe nume Serban Marinescu pe buna dreptate de unde?Din buzunarele noastre ale celor multi platitori de taxe si impozite adica ale contribuabilului roman.Dupa ce ca le platim salarii la acesti jegosi de politisti trebuie sa le mai platim si despagubiri pentru tampeniile facute.Aceste despagubiri sa fie platite din salarul si toate indemnizatiile cu nemiluita ale politistului in cauza.
Random imageUltimele stiri


loading...