2019-03-21 11:59


România sub ape: Zeci de gospodării INUNDATE, mai multe persoane MOARTE

 |  12:38
România sub ape: Zeci de gospodării INUNDATE, mai multe persoane MOARTE

Traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi pe 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, iar cinci localităţi din Covasna, Harghita şi Suceava sunt nealimentate cu energie electrică în urma inundaţiilor, arată ultimul bilanţ transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Pe parcursul nopţii, s-a intervenit pentru evacuarea a 45 de persoane, iar situaţia revine la normal în zonele afectate, afirmă MAI.

UPDATE MAI: 45 de persoane din localităţile afectate de inundaţii, evacuate de pompieri sâmbătă noapte; situaţia revine la normal în zonele afectate.

În acest moment, traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, secţia 205 Băbeni - Alunu la km feroviar 34+400 de metri şi secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului, la Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

Traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi pe 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, iar cinci localităţi din Covasna, Harghita şi Suceava sunt nealimentate cu energie electrică în urma inundaţiilor, arată ultimul bilanţ transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Pe parcursul nopţii, s-a intervenit pentru evacuarea a 45 de persoane, iar situaţia revine la normal în zonele afectate, afirmă MAI.

Potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii duminică de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Teleorman, mai multe localităţi sunt in continuare afectate de inundaţii, duminică dimineaţă, pompierii din judeţ şi echipe de intervenţie de la ISU Bucureşti Ilfov, Argeş şi Giurgiu acţionând în continuare pentru evacuarea apelor din case, curţi şi de pe drumuri.

Cea mai afectată este comuna Ţigăneşti, unde în continuare sunt inundate 49 de case, 32 de anexe gospodăreşti şi 200 de curţi. În comuna Poroschia, în satul Calomfireşti, apa acoperă 120 de curţi şi grădini, iar 20 de anexe gospodăreşti sunt inundate, în timp ce în satul Poroschia sunt in continuare afectate de viituri opt curţi şi şapte anexe gospodăreşti. De asemenea, sunt afectate de inundaţii şi localităţile Orbeasca şi Izvoarele. La Izvoarele, apa a fost evacuată din zonele inundate, iar duminică zeci de pompieri continuă să acţioneze la Ţigăneşti şi Poroschia, unde este nevoie de evacuarea apei din curţi.

Circulaţia către satele izolate din zona Chiliile-Căneşti a fost reluată parţialPodul de tuburi din localitatea Chiliile a fost reparat, iar circulaţia către cele patru satele izolate a fost reluată parţial sâmbătă seara, a anunţat, duminică, Biroul de presă al Prefecturii Buzău.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cosma, peste 40 de jandarmi au ajutat la decolmatarea barajului de la Izvorul Mocearului ce asigura alimentarea cu apă potabilă pentru 1.700 de locuitori ai comunelor Chiliile şi Căneşti şi au distribuit 2.600 de litri de apa potabilă locuitorilor.

"Traficul rutier pe DC 94 a fost reluat până în satul Şuchea, din comuna Căneşti. Încă mai sunt probleme pe drumul către satele din Chiliile din cauza cărora deocamdată nu se poate circula rutier, acestea urmând să fie remediate în cursul zilei de duminică", a declarat Gabriel Cosma.Peste 400 de persoane din localităţile buzoiene Chiliile şi Căneşti au rămas izolate vineri seara, după ce râul Sărăţel şi a ieşit din matcă şi a dislocate tuburile de beton pe care se făcea accesul către patru sate din cele două comune.

Argeş: Un bărbat a murit după ce a fost luat de ape în timp ce încerca să traverseze pe cal râul DoamneiUn bărbat care a încercat să traverseze călare râul Doamnei în judeţul Argeş a murit după ce a fost luat de curenţii puternici, el fiind găsit în stop cardio-respirator şi neputând fi resuscitat. Autorităţile din judeţ spun că bărbatul fusese avertizat că nivelul apei a crescut, dar a ignorat avertismentele. Este cea de a treia victimă a inundaţiilor, după ce sâmbătă şi-au pierdut viaţa două femei din judeţele Botoşani şi Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, bărbatul avea 40 de ani şi a murit, sâmbătă seară, după ce a fost luat de ape în localitatea Corbi, în timp ce încerca traverseze călare râul Doamnei. Conform sursei citate, deşi autorităţile i-au avertizat pe săteni, iar localnicii au insistat ca bărbatul să nu se aventureze în apele al căror nivel a crescut mult în urma ploilor, bărbatul a ignorat avertismentele şi a încercat să traverseze râul pe cal, el fiind luat de curenţii puternici.

El a fost scos din apă de către pompierii care au intervenit cu o barcă pneumatică, însă în momentul în care a fost găsit era în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare aplicate timp de 45 de minute nu au avut rezultat.

Pompierii recomandă populaţiei din zonele aflate sub avertizări meteorologice şi hidrologice să respecte indicaţiile autorităţilor şi să nu intre în zonele unde se produc viituri puternice. Apele râului Doamnei au crescut foarte mult în zona localităţilor Nucşoara, Corbi, Domneşti, Pietroşani şi Dârmăneşti, în urma ploilor torenţiale din ultimele zile.

Este cea de a treia victimă a inundaţiilor, după ce sâmbătă şi-au pierdut viaţa două femei din judeţele Botoşani şi Vrancea. Victimele sunt o bătrână în vârstă de 81 de ani din judeţul Botoşani, peste care s-a prăbuşit tavanul locuinţei, în utma ploilor puternice, şi o femeie de 70 de ani din judeţul Vrancea, care dispăruse de acasă de vineri seară, iar sâmbătă a fost găsită decedată, în zona unui pârâu. De asemenea, în judeţul Vrancea este căutat de două zile un bărbat de 68 de ani din localitatea Sihlea. Conform sesizării, bărbatul ar fi plecat vineri de acasă spre pădurea Bogza şi nu a mai revenit.

Neamţ: Zeci de gospodării inundate, sute de persoane evacuate şi un bărbat decedat - bilanţul inundaţiilor din judeţInundaţiile produse în ultimele 48 ore în judeţul Neamţ au afectat 53 de locuinţe şi 122 de gospodării, potrivit ultimului bilanţ realizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

În cursul zilei de sâmbătă au fost evacuate 430 de persoane din satele Stejaru, Buşmei, Frumosu şi Soci, din comuna Farcaşa, din cauza viiturilor. Evacuarea a avut rol preventiv şi după câteva ore în care au stat la rude sau în şcolile din sat, persoanele s-au întors acasă.

Un bărbat în vârstă de 48 ani, din comuna Gârcina, a murit luat de viituri în timp ce culegea lemne cu o cange pe râul Cuejdi. Trupul acestuia a fost găsit duminică, de un localnic, după retragerea apelor, la câţiva kilometri în aval, la intrarea râului în municipiul Piatra-Neamţ.

Pompierii au salvat, în cursul acţiunilor realizate sâmbătă, 8 adulţi şi 4 copii care erau în pericol.

Viiturile au mai inundat 4.130 hectare de teren arabil, 119 hectare de păşune şi fâneţe şi 55 fântâni şi au rupt 6 diguri.

De asemenea, au fost afectate parţial sau total porţiuni de pe 2 drumuri naţionale, 4 drumuri din municipiul Roman, 8 drumuri judeţene, 121 drumuri comunale şi săteşti, 20 de poduri, 32 de podeţe şi 24 de punţi.

Duminică dimineaţă era blocată circulaţia pe drumul naţional DN 15 Bistricioara, în punctul Bistricioara, traficul fiind redirecţionat din cauza aluviunilor.

De asemenea, pe acelaşi drum era restricţionată circulaţia pe un singur sens în zona Chiriţeni.

Pe drumul naţional DN 15B, circulaţia este restricţionată pe un singur sens în zona Leghin, din comuna Pipirig.

Suceava: Traficul pe podul de la Milişăuţi, pe DN 2H, închis din cauza riscului de prăbuşireCirculaţia pe podul de la Milişăuţi, care traversează râul Suceava pe DN 2H, a fost interzisă din cauza pericolului de prăbuşire a acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, traficul pe pod a fost închis complet şi se circulă pe rute ocolitoare.

El a precizat că, în urma ploilor abundente căzute în ultimele zile, a fost afectat unul din pilonii podului, ceea ce pune în risc major exploatarea în siguranţă a acestuia.

Traficul este deviat pe rute alternative de pe DN 2 şi DN 17A.

Pe de altă parte, din cauza scurgerilor de aluviuni de pe versanţi, circulaţia rutieră a rămas întreruptă temporar şi pe DJ 174A pe raza localităţii Broşteni şi pe DJ 177A, în zona localităţii Doroteia.

Vrancea: Căderi de pietre pe DN 2D, în localitatea Tulnici; se circulă pe un singur sensTraficul rutier se desfăşoară, duminică dimineaţă, pe un singur sens de circulaţie pe DN 2D, pe raza satului Lepşa, comuna Tulnici, din cauza unor stânci care au căzut pe carosabil, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Echipajele Societăţii de Drumuri Naţionale Focşani intervin pentru degajarea carosabilului, iar poliţiştii se află în zonă pentru dirijarea circulaţiei, precizează sursa citată.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, stâncile au căzut pe o lungime de aproximativ 10 metri la ieşirea din localitatea Lepşa spre Focşani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-01

TAGURI: romania sub ape, gospodarii inundate, oameni morti,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TRADATORI DE TARA
01 Iul 2018

SE REZOLVA TAIA-TI SI VINDE-TI TOATE PADURILE TARI . NIMENI NU RASPUNDE
FREACA MENTA
01 Iul 2018

ACUMULARILE SI BARAJELE AU FOST DESCHISE ??? DAR SA VEZI PESTE 3 - 4 ZILE INCEPE LA BRAILA - GALATI - TULCEA SI DELTA . CIRCARI DE LA MINISTERE
FREACA MENTA
01 Iul 2018

ACUMULARILE SI BARAJELE AU FOST DESCHISE ??? DAR SA VEZI PESTE 3 - 4 ZILE INCEPE LA BRAILA - GALATI - TULCEA SI DELTA . CIRCARI DE LA MINISTERE
GIUGIUC BOMBON
01 Iul 2018

daca tot dam autorizatii de constructie in albia majora si in lunca inundabila,asa se va intimpla tot timpul!
ANONIM
01 Iul 2018

Ziceți și de bicicliștii ce călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni și pe aleile parcurilor!www.petitieonline.net/petitie/02366149
ANONIM
01 Iul 2018

Distribuiți petiția!La cât mai mulți semnatari!
ANONIM
01 Iul 2018

Pentru RESPONSABILII din mai multe MINISTERE , din GUVERN si ADMINISTRATIE, ACUM trebuie aplicate CU SEVERITATE prevederile Legeii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială , VIS A VIS DE CONSECINTELE CATASROFALE PETRECUTE PE TERITERIU ROMANIEI IN ULTIMILE ZILE DATORITA INUNDATIILOR si NEPASARII , INCOMPETENTEI si HOTIEI. (De 28 de ani nu s-au facut TALUZARI, INDIGUIRI, PODURI, CANALE ETC pentru eliminarea riscurilor). S-au facut DOAR DEZASTRE in stil mafiot TAIERI DE PADURI, BALASTIERE, DRUMURI DE MANTUIALA, ETC
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...