2017-01-17 19:47

SOCIAL


România ar putea avea 40 de salarii minime pe economie diferite pentru fiecare sector de activitate

 |  17:04
România ar putea avea 40 de salarii minime pe economie diferite pentru fiecare sector de activitate

Confederaţiilesindicale au propus împărţirea economiei în 39 de sectoare de activitate, ceeace ar însemna că în România ar putea exista 40 de salarii minime pe economie,câte unul pentru fiecare sector plus sistemul bugetar.

Vicepreşedintele"Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat că Ministerul Muncii a sugeratca în următoarele zile propunerea să fie analizată atât de reprezentanţiiministerului, cât şi de confederaţiile patronale. Este posibil ca primele contracte sectoriale să fie încheiate în toamnă, a mai spus vicepreşedintele "Cartel Alfa".

Larândul său, secretarul general al Alianţei Confederaţiilor Patronale dinRomânia, Adrian Izvoranu, a declarat că la nivelul Uniunii Europene sunt 40 desectoare de activitate, iar la nivelul Organizaţiei Internaţionale a Munciisunt 21 de sectoare. Potrivit lui Izvoranu, dacă propunerea sindicaliştilor vafi acceptată, România va avea, cu tot cu salariul minim pentru bugetari, 40 desalarii minime. "Guvernul va identifica celmai mic salariu şi îl va declara salariul minim pe economie",a spus Izvoranu. Potrivit acestuia, din punct de vedere numeric, cel mai maresector de activitate este comerţul, cu circa 700.000 de angajaţi, iar cel maimic sector are aproximativ 35.000 de angajaţi.

Înprezent, în Românai sunt două salarii minime pe economie, respectiv 670 de leipropus de Guvern şi 710 lei prevăzut în Contractul colectiv de muncă unic lanivel naţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image