2017-01-22 01:49

SOCIAL


România fără gaze

 |  16:16
România fără gaze

România înregistrează consumuri istorice ale gazului natural, au anunţat autorităţile. Potrivit acestora, se fac eforturi pentru ca nivelul presiunii din conducte să nu scadă sub limita de funcţionare în siguranţă a sistemului naţional de transport al gazelor naturale.

Claudiu Stafie, secretar de stat în Ministerul Economiei şi şeful Comisiei de Coordonare pentru siguranţa aprovizionării cu gaze naturale, a declarat că sunt asigurate cantităţile de gaze pentru consum pentru marţi şi miercuri.

„Presiunea a scăzut în reţea, dar e normal, pentru că este un consum mare. Ţinem presiunea sub control ca să nu depăşim stadiul critic, pragul de la care apar probleme. Nu este cazul să declanşăm situaţie de urgenţă. Avem cadrul legislativ să luăm măsurile care se impun, nu este cazul acum. În următoarele zile vom vedea”, a adăugat oficialul Ministerului Economiei.

Aceasta este prima reacţie a Guvernului după ce meteorologii au anunţat, cu mai multe zile în urmă, că vine o perioadă de friguri năprasnice, cod galben şi apoi portocaliu. Numai după ce alimentarea cu gaze a Bucureştiului a înregistrat cote semnificativ mai scăzute, abia atunci autorităţile au anunţat populaţia care este situaţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: gaze, consum, frig, Claudiu_Stafie, situatie_de_urgentaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image