2018-12-16 03:20


România, sub ameninţarea unei epidemii de rujeolă

 |  18:13
România, sub ameninţarea unei epidemii de rujeolă

Româniase află sub ameninţarea unei epidemii de rujeolă, după ce anul acesta s-auînregistrat deja 254 de cazuri, faţă de doar 180 în 2010, iar OrganizaţiaMondială a Sănătăţii (OMS) a transmis un avertisment în acest sens."Oricând există pericolul declanşării unei epidemii, pentru că rujeolaeste o boală infecţioasă care se transmite extrem de rapid. În cazul uneiepidemii, ceea ce putem face este să imunizăm populaţia din jurulfocarelor", a declarat, pentru NewsIn, prof. dr. Geza Molnar, consilier alministrului sănătăţii.

Celemai multe dintre cazurile de anul acesta se înregistrează în comunităţile deromi. În prezent, ponderea copiilor cu vârste între 12 luni şi 7 ani care aufost vaccinaţi contra rujeolei este de 92%, potrivit lui Geza Molnar.

Specialiştiirecomandăpopulaţiei să se imunizeze, ca principală măsură de prevenire a îmbolnăvirii.Rujeola, cunoscută sub numele de pojar, este o boală infecţioasă virală extremde contagioasă,caracterizatăprin febră mare, tuse, secreţii nazaleşi oculare, precumşi erupţii cutanate. Boala este mai gravă încazulcopiilor mici.Netratată, rujeola poate avea complicaţii grave,printre care otita, pneumonia şiencefalita.

La12 aprilie, OMS a emisunavertisment potrivit căruia virusul rujeolei a fost "exportat"din Franţa către mai multe ţări, printre care România,Danemarca,Germania, Rusia, Italiaşi Belgia. În Franţa s-au înregistrat, numai înianuarie şi februarie,peste 3.700 de cazuri.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...