2018-04-20 17:44


Românii apelează la medicul de familie când se confruntă cu o problemă de sănătate

 |  16:48
Românii apelează la medicul de familie când se confruntă cu o problemă de sănătate

Medicul de familie este specialistul principal la care românii apelează atunci când se confruntă cu o problemă medicală, peste 70% dintre respondenţii unei cercetări informale cu tema „Ce fac românii când au o problemă medicală” se îndreaptă către sfaturile oferite de acesta.

În ceea ce priveşte recomandările celui mai bun medic pentru o anumită specializare sau problema medicală, opiniile diferă. O parte dintre respondenți caută pe internet (30%), dar cei mai mulți preferă să apeleze la familie sau prieteni pentru a găsi un doctor (31%).

Când vine vorba despre confirmarea diagnosticului sau a tratamentului primit, mai ales în situații grave, peste 71% dintre respondenți ar apela la instituții de second opinion, în vreme ce alții (32%)  tind să caute singuri răspunsuri şi medici pe internet, iar cei mai puțini dintre români (17%) au încredere în părerea primului medic.

Când se confruntă cu o situație medicală dificilă, 70% dintre români aleg să apeleze la instituții medicale private din România sau din străinătate, în timp ce persoanele care ar alege o autoritate medicală de stat din România reprezintă un procent de sub 10%.

Nu în ultimul rând, atunci când doresc să acceseze medici de elită, 70% dintre respondenți consideră că cea mai simplă modalitate este să apeleze la cunoştințe care au trecut prin situații similare sau să solicite o recomandare din partea medicului de familie (26%).

Cercetarea a fost realizată de Intermedicas Worldwide şi Cristian China Birta, care, alături de mai mulți blogeri din comunitatea Kooperativa 2.0, au publicat pe site-urile lor un set de cinci întrebări cu răspunsuri multiple, care adresau probleme precum criteriile după care se ghidează în alegerea medicului potrivit, preferințele lor când vine vorba de rezolvarea problemelor medicale sau modalitățile prin care pot accesa servicii medicale de calitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-04-14

TAGURI: medicul, de, familie, problema, sanatate, intermedicas, cercetare, informala

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova