2018-12-15 09:52


Românii ar putea avea o nouă MINIVACANȚĂ în luna august

 |  19:12
Românii ar putea avea o nouă MINIVACANȚĂ în luna august

La mijlocul lunii august, românii ar putea beneficia de o minivacanță, așa cum s-a întâmplat cu ocazia Zilei Copilului și a Rusaliilor.

La 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, conform Codului Muncii, toți salariații ar trebui să stea acasă, dat fiind că aceasta este zi liberă de la stat.

Însă, cum aceasta va pica marțea, cel puțin bugetarii ar trebui să primească liber și lunea, pentru a lega liberul legal de week-end.

Adormirea Maicii Domnului este următoarea zi nelucrătoare de sărbătoare legală în care salariații, indiferent că lucrează la stat sau la privat, trebuie să primească liber de la serviciu, așa cum stabilește Codul muncii. Aceasta este celebrată anual la data de 15 august, iar în 2017 va pica într-o zi de marți. Din acest motiv, este posibil ca Guvernul să hotărască, așa cum s-a întâmpat de Ziua Copilului și de Rusalii, acordarea unei zile libere în data de 14 august 2017, care va fi într-o zi de luni, informează avocatnet.ro.

Astfel, bugetarii s-ar bucura de o minivacanță de patru zile. Totodată, și angajatorii din domeniul privat ar putea lua o decizie asemănătoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: minivacanta, guvern, august, sfanta maria
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Să NU MAI FIE POSIBIL!
11 Iul 2017

și CORECTAȚI: chiar dacă se face PUNTE de zile, ELE SUNT RECUPERATE, NU MAI MANIPULAȚI CĂ-S LIBERE ȘI EVENTUAL, ȘI PLĂTITE! Guvernul să stea draq în banca lui, că oricum nu face nimic....decât valuri!
Random imageUltimele stiri


loading...