2019-02-23 15:15


Românii au plătit, pentru cei 150.000 de PENSIONARI SPECIALI, aproape 7 miliarde de lei, anul trecut

 |  13:49
Românii au plătit, pentru cei 150.000 de PENSIONARI SPECIALI, aproape 7 miliarde de lei, anul trecut

Pensiile speciale au costat bugetul de stat peste 6,94 miliarde de lei în anul 2017, cu 28% mai mult decât în 2016. Aproape 150.000 de oameni au încasat pensie specială în luna decembrie 2017, imensa majoritate – militari. Bugetul de stat, din care se plătesc integral pensiile speciale ale militarilor şi - parţial - ale civililor, este alimentat din taxele şi impozitele plătite de toţi contribuabilii din România.

În 2017 am plătit de la bugetul de stat, adică din banii tuturor contribuabililor, peste 6,94 de miliarde de lei pentru pensiile speciale acordate în anul 2017, reiese din informaţiile pe care cele patru Case de Pensii le gestionează le-au comunicat, scrie economica.net. Aproape 150.000 de oameni au încasat în 2017 pensii speciale, pentru care am plătit cu toţii, anul trecut, cu 28% mai mulţi bani decât în 2016, scrie Economica.net.

Citeşte şi Cheltuieli uriaşe cu pensiile speciale. Un milion de bătrâni trăiesc în sărăcie cruntă

De ce cotizăm obligatoriu la pensiile speciale? Legiferarea privilegiilor acordate pe viaţă celor circa 150.000 de pensionari speciali.

O serie de legi le oferă privilegii pe viaţă militarilor şi magistraţilor, parlamentarilor, personalului diplomatic şi consular, piloţilor, grefierilor, dar nu numai. Iată care sunt cele mai importante:

Pensiile pe care le primesc nu li se stabilesc funcţie de contribuţia efectivă la pensii, ca în cazul pensionarilor de rând.

Pe de o parte, pensiile de serviciu ale militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională se plătesc numai din bugetul de stat. Pe de altă parte, pensiile de serviciu ale civililor nu sunt plătite doar din bugetul asigurărilor sociale de stat, adică în funcţie de contribuţia efectivă a beneficiarului la bugetul asigurărilor sociale de stat, ci şi din bugetul de stat, adică din banii tuturor contribuabililor, persoane fizice şi juridice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-04-18

TAGURI: pensii speciale, pensionari, romani,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMA
19 Apr 2018

Aloo min de finante teodorovici sa nu te mai plangi de bani la buget atata timp cat dai bani acestor paraziti nenorociti cu asa pensii speciale.speciale de ce? Au facut razboi ?nu mai scapa lumea de parazitii astia.cica toader min sluga a infractorilor ia peste 300 milioane lei vechi pe luna.pentru ce si mai ales de unde?si astia pun taxe si supraaciza la benzina sa plateasca acestor nenorociti.cate spitale si scoli se pot face cu acesti bani?cretini .
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...