2019-03-21 11:58


Românii suspectaţi de infectare cu virusul Zika, externaţi din spital

 |  11:17
Românii suspectaţi de infectare cu virusul Zika, externaţi din spital

Cei doi români care s-au întors din Republica Dominicană şi care erau suspecţi de infectare cu virusul Zika au fost externaţi din spital, neexistând suspiciuni cu privire la îmbolnăvirea cu acest virus.

Aceştia au fost internați de urgență la Spitalul de Boli infecțioase din Brașov, după ce acuzau dureri de cap și febră, relatează adevarul.ro.

Chiar dacă nu există teste de laborator care să ateste o eventuală infectare cu virusul Zika, simptomele celor doi au dispărut la două zile de la internare. Cadrele medicale au efectuat şi teste pentru maladie și gripă, acestea ieşind negative.

Cei doi au fost externați la cerere, diagnosticul pus de medici fiind de boală febrilă acută pentru unul şi de amigdalită acută pentru celălalt.

"Suspiciunea a fost întemeiată marţi, când au venit la noi la spital cei doi pacienţi care fuseseră în Republica Dominicană. Practic, au fost dirijaţi la noi de medicul de familie pe criterii epidemiologice, adică pacienţii au avut febră şi dureri de muşchi. Pentru că s-au întors recent din Republica Dominicană, medicul de familie, pe bună dreptate, i-a îndrumat la Spitalul de Boli Infecţioase pentru a se infirma sau confirma acest diagnostic. Acum nu mai există suspiciuni cu privire la infectarea cu acest virus", a declarat directorul spitalului. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-04
Citeste si:
Un grup farmaceutic face cercetări pentru un vaccin menit să contracareze virusul Zika

TAGURI: roman, suspectat, infectat, virus, zika, externat, spital
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...