2017-01-24 17:23


Românii din străinătate nu au revenit în ţară nici pe timp de criză

 |  18:45
Românii din străinătate nu au revenit în ţară nici pe timp de criză
Românii plecaţi să muncească în străinătate nu au revenit în ţară din cauzacrizei aşa cum se estimase, aceştia preferând să schimbe oraşul sau ţara încare erau, a declarat, ieri, Cătălin Luca, director executiv al AsociaţieiAlternative Sociale Iaşi.

Directorul executiv de la Asociaţia Alternative SocialeIaşi a declarat că, odată cu plecarea românilor la muncă în străinătate, acasăau rămas atât copii care trec prin adevărate tragedii şi ajung în risc deabandon şcolar, dar şi părinţi bătrâni şi bolnavi care uneori ajung să fie eiîngrijiţi de către nepoţii de care ar fi trebuit să se ocupe.

„Foarte multe persoane au primit ajutor şi au fost pusepe o linie de plutire. Erau copii care locuiau cu bunicii şi care erau însituaţia de a avea grijă de de cei bătrâni pentru că nu se mai puteau descurca.Mulţi dintre ei trebuiau să renunţe la şcoală sau erau în risc de abandonşcolar. Ei nu mai aveau capacitatea să-şi continue viaţa ca un copil normal”, adeclarat Cătălin Luca.

Reprezentantul organizaţiei neguvernamentale a mai spuscă, în cazul copiilor, cea mai acută nevoie a fost de natură psihologică,pentru că aceştia doresc să comunice cu părinţii. Pe de altă parte, aceştia aufost ajutaţi să depună documente pentru a obţine alocaţia europeană din ţara încare lucrau părinţii sau au fost sprijiniţi financiar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală