2017-01-20 01:34

SOCIAL


Românii nu merg la medic

 |  18:23
Românii nu merg la medic

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniul medical arată că 58% dintre români nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme de sănătate.

Din totalul respondenţilor, 45% au afirmat că nu şi-au făcut un control medical de rutină în ultimii doi ani, în timp ce 6% nu au fost niciodată la un astfel de control. În comparaţie cu restul ţării, persoanele din Bucureşti sunt mai atente cu sănătatea lor. Mai mult de jumătate dintre bucureşteni, mai exact 55%, merg la controale anuale de rutină, în timp ce, la nivel naţional, cota nu depăşeşte 42%.

Medicina privată este cea care câştigă teren, pentru că 57% dintre români au mai multă încredere în unităţile medicale private decât în cele de stat, arată studiul realizat de Imas la solicitarea MedLife.

Acelaşi studiu relevă că medicul de familie este cel mai important reper în alegerea unui specialist sau a unei clinici. Astfel, potrivit datelor, două treimi, adică 69% dintre cei intervievaţi, folosesc recomandarea medicului de familie atunci când aleg clinica sau specialistul. Alte surse importante de informare în acest sens sunt recomandările familiei, prietenilor sau vecinilor într-o proporţie de 48% şi informaţiile de pe internet şi mass-media - 16%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image