2017-01-20 14:00

SOCIAL


Românii vor să lucreze în UK, Germania sau Franţa

 |  14:10
Românii vor să lucreze în UK, Germania sau Franţa

Dacă la nivel internaţional jumătate din forţa de muncă este dispusă să se mute peste hotare, în România 84% din forţa de muncă este dispusă să se relocheze în străinătate , în timp ce 59% este dispusă să se relocheze doar în ţară.

Potrivit ultimului sondaj BestJobs, 56% dintre români urmăresc un loc de muncă în străinătate pe o durată de cel puţin cinci ani, ţările cele mai căutate fiind marea Britanie, Germani şi Franţa. Primul motiv al deciziei de selecţie a unui job în străinătate este dorinţa pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de şansele de realizare reduse în România. Cele mai vizate contracte de către romani sunt şi cele vizate la nivel internaţional, şi anume contractele pe perioadă determinată (71%). Principalul motiv al respondenţilor sondajului Best Jobs privind relocarea în România este oportunitatea de a-şi lărgi experienţa (56%). Site-urile de joburi reprezintă, şi pentru români, cele mai utilizate metode (81%) în găsirea unui loc de muncă în străinătate.

Studiul 2011 Global Talent Mobility Survey a fost efectuat de către The Network, împreună cu organizaţia de cercetare olandeză, Intelligence Group, în perioada iunie-septembrie 2011. În realizarea sondajului au fost implicare 66 de ţări (printre care şi România, prin intermediul ) şi 162.495 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: munca, strainatate, sondaj BestJobs, Germania, Franţa, Marea Britanie, romani, jobComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image