2018-10-20 11:37


Romprest, pregătită de deszăpezire pentru sezonul rece 2011-2012

 |  17:07
Romprest, pregătită de deszăpezire pentru sezonul rece 2011-2012

Compania Romprest Service, companie ce îşi desfăşoară activităţile de salubritate la nivel naţional, este prezentă şi în Sectorul 1 din Bucureşti cu peste 70 de utilaje (plus cele de rezervă) şi 500 de muncitori ce sunt pregătiţi să intervină, 24 de ore din 24, pentru a deszăpezi şi a preveni efectele îngheţului pe toate cele peste o mie de străzi.

Potrivit strategiei de deszăpezire, în Sectorul 1 Romprest va interveni cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii de pe bulevardele principale (pe care circulă mijloace de transport în comun) şi de pe arterele secundare, pe care sunt situate obiective sociale: şcoli, spitale, grădiniţe, sedii de poliţie şi pompieri.

„Din experienţele anilor precedenţi, Romprest a început cu mult timp înainte, pregătirea utilajelor pentru sezonul rece, a dotărilor aferente acestora, cât şi trainuirea personalului implicat în desfăşurarea „acţiunii deszăpezire”, având la bază o experienţă de peste 10 ani în domeniu. Sezonul rece poate începe oricând, noi suntem pregătiţi să intervenim nonstop, astfel ca pe raza Sectorului 1, traficul şi accesul pietonal să se desfăşoare fără probleme”, susţine Marin Necula, director executiv Romprest.

Pentru a uşura operaţiunea de deszăpezire, Poliţia Locală - care a preluat de anul acesta și atribuții de ordine și siguranță publică - va acorda asistenţă echipelor de intervenţie. În caz de ninsoare puternică, Poliţia va închide temporar arterele afectate de ninsoare şi va interzice circulaţia pe timpul nopţii a autovehiculelor pentru a facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, maşinile parcate neregulamentar care blochează operaţiunea de deszăpezire vor fi ridicate.

Imediat ce va începe ninsoarea, utilajele de deszăpezire vor interveni simultan în cele 11 cartiere din Sectorul 1: Băneasa, Bucureştii Noi - Chitila - Dămăroaia, Pajura, Gara de Nord - Nicolae Titulescu, Dorobanţi - Floreasca, Calea Griviţei, 1 Mai - Domenii, Aviatorilor, Aviaţiei, Zona Centrală, Străuleşti - Vatra Nouă.

În fiecare din aceste zone vor fi amenajate puncte fixe de intervenţie rapidă formate din utilaje, care vor fi pregătite să deszăpezească de urgenţă arterele din cartierele unde sunt repartizate. Fiecărui punct fix îi corespunde un anumit număr de străzi principale şi secundare, de care va răspunde fiecare echipaj detaşat în teren.

Punctele fixe vor fi amenajate în zonele:

*Piaţa Victoriei - pastila Kiseleff - Aviatorilor;

*Piaţa Universităţii - Fântână;

*Piaţa Romană - A.S.E.

*Bd. Beijing - Parcare Pescăruş;

*Berzei - Dinicu Golescu - Ştirbei Vodă;

*Piaţa Gării de Nord - vis-a-vis coloane;

*Iancu de Hunedoara - intrare în Pasajul Victoriei;

*Piaţa Presei Libere - Intrare ROMEXPO;

*Bd. Ion Mihalache - Calea Griviţei - Staţia de carburanţi AGIP;

*Bd. Bucureştii Noi - Bd. Laminorului - Staţia de carburanţi OMV;

*Şos. Bucureşti-Târgovişte - Staţia de carburanţi MOL;

*Şos. Chitilei - Staţia de carburanţi PETROM/ LUKOIL;

*Șos. Pipera - Stația de carburanți PETROM;

*Str. Alex. Şerbănescu - Str. Nicolae Caranfil - Staţia de carburanţi AGIP;

*Şos. Bucureşti-Ploieşti - Staţia de carburanţi PETROM (Mioriţa);

Piaţa Arcul de Triumf.

Sezonul rece începe la data 15 noiembrie 2011 şi se va încheia la data de 15 martie 2012. În funcție de condițiile meteo, intervalul se poate restrânge sau extinde. În toată această perioadă, Romprest, societatea care asigură serviciul de deszăpezire în Sectorul 1, va asigura permanenţa şi va aplica Strategia Generală de Deszăpezire, aprobată de Consiliul Local Sector 1.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...