2018-12-17 01:24


Rovana Plumb: Salariul minim pe economie va creşte în continuare, ajungând la 1.200 lei din 2016

 |  09:11
Rovana Plumb: Salariul minim pe economie va creşte în continuare, ajungând la 1.200 lei din 2016

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat, în cadrul unei emisiuni la România TV, că salariul minim pe economie va creşte în continuarea, ajungând la 1.200 lei din 2016. Ministrul a ţinut să precizeze că legea salarizării necesită unele modificări în condiţiile în care ultima majorare salarială a dus la apariţia de anomalii, mai ales în rândul administraţiei publice.

"Salariul minim pe economie va creşte în continuare, lucru pe care l-am discutat cu întreprinderile mici şi mijloci. Va fi de 1200 de lei din 2016. Noi ne-am angajat la Carta Socială a Uniunii Europene, care spune foarte clar că salariul minim dintr-un stat membru, cel net, trebuie să reprezinte 50% din netul câştigului salarial mediu pe economie. Suntem în momentul de faţă la 975 la 41% şi vom ajunge undeva la 43%", a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a mai afirmat că legea salarizării trebuie modificată.

"Legea salarizării trebuie modificată. Am avut discuţii cu sindicatele, am spus foarte clar că vom intra în dezbatere publică cu ea după ce Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală vor fi adoptate de către Parlament", a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-02

TAGURI: rovana, plumb, salariu, minim, economie, creste, continuare, ajunge, 1200, lei, 2016, legea, salarizarii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
02 Mai 2015

Rovana Plumb cu regatirea ei de chimista trebuie sa-si bage un catalizator undeva ca sa inteleaga ce inseamna productivitatea muncii, ce sunt ale norme de munca, regim de grupa de munca etc. Ea trage tare din ceea ce ar trebuii sa constate INSPECTIA MUNCII pt a-si plati datoriile ..............
ZANA
03 Mai 2015

D E M I S I I A cucoana de dambovita si a lui BOMBONEL puscariasul.........................motivele vi le cunosteti destul de bine. Intr-o zi o sa vi se sparga si oglinda cand o sa va uitati in ea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! din cauza demagogiei si nu numai..................
Random imageUltimele stiri


loading...