2019-01-19 11:16


Rrduceri în magazine, din 15 ianuarie

 |  18:51
Rrduceri în magazine, din 15 ianuarie

Magazinelepot vinde, din 15 ianuarie, îmbrăcăminte şi încălţăminte la preţ redus, după cenotifică primăria cu privire la perioada de soldare, care nu poate fi mai marede 45 de zile, dar şi despre produsele de sezon la care vor aplica reducerile.

Câtevazeci de lanţuri de magazine şi alţi comercianţi care îşi desfăşoară activitateaîn Sectorul 1 intenţionează să aplice reduceri la produsele pe care lecomercializează, a anunţat, ieri, Primăria Sectorului 1.

Agenţiieconomici care îşi desfăşoară activitatea în Sectorul 1 pot depune notificărilela Registratura Sectorului 1 din Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, nr. 9-13 sau pottrimite documentaţia prin poştă.

ŞiPrimăria Sectorului 2 a anunţat că primeşte, în această perioadă, cererile denotificări pentru soldări de la comercianţii care-şi desfăşoară activitatea peraza sectorului şi care vor să facă reduceri de preţuri la produsele de sezon.Magazinele care vor să facă reduceri pot depune notificările la Primăria Sectorului2 din strada Chiristigiilor nr. 11-13, Centrul de Relaţii cu Publicul.

Perioadade soldare este stabilită de lege între 15 ianuarie şi 15 aprilie pentruprodusele de toamnă - iarnă. În acest interval, comercianţii îşi pot stabili odurată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse.

Reducerilepot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caractersezonier, cum ar fi confecţii, marochinărie, tricotaje, încălţăminte sauarticole sportive.

PotrivitOrdonanţei de Guvern nr. 99/2000 cu modificările şi completările ulterioare,vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresatăPrimăriei. Notificarea privind vânzările de soldare trebuie făcută cu 15 zileînaintea datei de debut a reducerilor.

Înformularul de notificare a vânzărilor sunt trecute datele comerciantului,numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea şi cantitateaexistentă a articolelor, precum şi lista cu denumirea, numărul şi datadocumentelor emise de furnizorii produselor respective.

Comercianţiicare nu respectă dispoziţiilor legale privind vânzările de soldare pot fiamendaţi cu sume între 2.000 şi 10.000 de lei. De asemenea, cei care vândproduse de sezon la preţ redus fără să notifice primăria pot primi amenzi între200 şi 1.000 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...