2018-12-13 10:41


„Rulantele“ de la Universitate, oprite

 |  21:00
„Rulantele“ de la Universitate, oprite

Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB), instituţie aflată în subordinea municipalităţii, a angajat o firmă care ar trebui să repare scările rulante defecte de la pasajul de la Universitate.

La aproape şase luni de la invitaţia de participare pe care societatea a primit-o pe data de 15 decembrie 2010, fiind singura firmă cu care s-a negociat acest contract, scările tot nu funcţionează. Firma SC Schindler România SRL, căreia i-a fost atribuit, fără licitaţie, contractul în valoare de aproximativ 700.000 de lei, nu a mai reparat scările, chiar dacă în caietul de sarcini se prevede că societatea trebuie să intervină ori de câte ori este nevoie pentru repararea lor.

„Executantul asigură intervenţia operativă în caz de oprire sau de funcţionare necorespunzătoare a echipamentelor, în maxim două ore de la primirea sesizării din partea beneficiarului, indiferent de oră şi de zi”, se precizează în documentaţia de atribuire a contractului, care a fost semnat pe data de 11 mai 2011.

Doar dispecerat permanent

Firma era obligată să asigure un dispecerat permanent, cu ajutorul căruia să poată pune la dispoziţia beneficiarului, adică Administraţia Străzilor, la cererea acestuia, rapoarte privind numărul deranjamentelor, rata defectelor şi cauzele producerii acestora. Cu alte cuvinte, mai marii de la ASB ar trebui să ştie că cele opt scări rulante nu mai funcţionează de mult timp.

Contractul mai prevede executarea lunară a unor lucrări de întreţinere şi service a acestor scări, adică verificarea lanţurilor motoarelor, a rulmenţilor, a butoanelor de stop şi de pornire, cât şi a celorlalte piese.

„Ploaia a blocat scările”

Conducerea Administraţiei Străzilor susţine că respectivul contract a fost atribuit în condiţii perfect legale şi că firma nu are nici o vină pentru blocarea scărilor rulante. „Întreruperea funcţionării scărilor rulante din pasajul Universitate nu are drept cauză neglijenţa firmei de întreţinere. Deşi scările sunt prevăzute cu căi de preluare a apei căzute în urma ploilor, acestea nu au capacitatea de a deversa şi apa pluvială care se scurge de pe trotuare. S-a decis construirea unor rigole care să preia surplusul de apă şi să îl deverseze spre gurile de canalizare. Lucrările se vor încheia la sfârşitul lunii august, astfel încât, de la toamnă, ploile să nu mai blocheze sistemul de funcţionare a scărilor rulante”, se arată în răspunsul ASB adresat ziarului „Puterea” şi semnat de directorul Alina Roman.

„Administraţia Străzilor Bucureşti a primit mai multe rapoarte de la SC Schindler România SRL în urma cărora a decis declanşarea unei revizii generale tehnice şi construirea unor rigole la fiecare gură de metrou”, mai precizează ASB. Până în prezent au fost realizate trei reparaţii la scările cu pricina.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...