2018-10-18 18:56


Rutele alternative recomandate de poliţie pentru turiştii care se întorc acasă din vacanţa de Revelion

 |  11:51
Rutele alternative recomandate de poliţie pentru turiştii care se întorc acasă din vacanţa de Revelion

Poliţiştii de la Brigada Rutieră le recomandă turiştilor care se întorc acasă după vacanţa de Revelion să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care valorile de trafic vor creşte considerabil. Agenţii îi avertizează pe conducătorii auto că există riscul formării poleiului pe şosele.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens.

"Având experienţa anilor trecuţi, când au apărut probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, facem apel către toţi participanţii la trafic să ia în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, având în vedere premisa creşterii valorilor de trafic", a precizat sursa citată într-un comunicat de presă.

Pentru evitarea problemelor apărute ca urmare a aglomerării Drumului naţional 1 şi pentru evitarea ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, poliţiştii le recomandă şoferilor să aleagă rute alternative, şi anume: DN 1A Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti şi DN73 Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti- Autostrada A1 (Piteşti - Bucureşti).

Poliţiştii îi mai sfătuiesc pe şoferi să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.

Agenţii mai precizează că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-03

TAGURI: ruta, alternativa, politie, turist, intoarce, acasa, vacanta, revelion
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...