2018-07-22 00:14


S-a dat LIBER la munca pe CALCULATOR de ACASĂ

 |  16:39
S-a dat LIBER la munca pe CALCULATOR de ACASĂ

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarant că adoptarea de către Camera Deputaților a proiectului de lege privind reglementarea activităţii de telemuncă permite oricărei persoane care operează pe calculator să facă acest lucru de acasă.

„Proiectul de Lege privind reglementarea activităţii de telemuncă-n.r.) este un proiect de lege foarte popular în Japonia. Legislaţia din Japonia a stat la baza legislaţiei din România. (...) am adoptat (în Camera Deputaţilor, for decizional-n.r.) şi noi astăzi această lege care a fost gândită de Guvernul României şi care se află în programul de guvernare. Practic, orice persoană care lucrează de pe calculator poate să o facă de acum înainte de acasă. Este pontat ca orice altă persoană care ar fi la serviciu, are contractul introdus în Revisal, are toate drepturile ca orice salariat, doar că lucrează de acasă”, a declarat ministrul Muncii la Parlament.

Ministrul Muncii a afirmat că ITM poate să verifice dacă se respectă toate normele de securitate în muncă, precizând că astfel „domiciliul se transformă într-un fel de birou”.

„Angajatorul trebuie să verifice dacă se respectă acasă toate normele de securitate de muncă şi Inspectoratele Teritoriale de Muncă pot să facă verificări. Practic, domiciliul se transformă într-un fel de birou. Este exact ca şi cum ai lucra într-un birou, la angajator, doar că o faci de acasă. ITM poate să verifice dacă se respectă normele de securitate în muncă”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a mai precizat că "activitatea de videochat nu este reglementată prin această lege".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-28

TAGURI: telemunca, acasa, calculator, liber, munca

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.