2018-12-15 02:49


S-a înfiinţat primul comitet regional din România pentru problemele romilor

 |  14:40
S-a înfiinţat primul comitet regional din România pentru problemele romilor

Silviu Ispas, directorul Asociaţiei Pactul Regional Nord-Vest pentru Ocupare şi Incluziune Socială Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, că primul comitet regional din România pentru problemele romilor s-a înfiinţat la Cluj. Din comitet fac parte mai multe ONG-uri, instituţii şi autorităţi locale.

Scopul noului comitet constă în dezvoltarea de parteneriate pentru o mai bună eficienţă şi o comunicare directă între cei care se ocupă de problemele romilor.

"S-a înfiinţat la Cluj-Napoca primul comitet regional din România pentru problemele romilor, o reţea din care fac parte peste 30 de ONG-uri, instituţii şi autorităţi locale din Regiunea de Nord-Vest. Acest comitet creează cadrul de analiză, dezbatere, cooperare şi stabilire în comun a unor priorităţi regionale relevante în ceea ce priveşte comunitatea romilor. Vom dezvolta parteneriate pentru a fi mai eficienţi şi a permite o comunicare directă între cei care se ocupă de problemele romilor, vom prezenta rezultate şi bune practici, astfel încât cineva care vrea să scrie un proiect pentru romi să nu o mai ia de la zero şi să nu mai alergăm pe piste diferite. Ne propunem întâlniri de câteva ori pe an şi înfiinţarea unui think-tank pe problemele de incluziune social-economică a romilor”, a afirmat Silviu Ispas, potrivit Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-20

TAGURI: infiinteaza, primul, comitet, regional, romania, problema, romi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...