2018-12-11 14:09


S-a dat startul pomenilor electorale. Primarul din Târgovişte îşi face campanie pe bani publici

 |  18:23
S-a dat startul pomenilor electorale. Primarul din Târgovişte îşi face campanie pe bani publici

Primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, se foloseşte de baniimunicipalităţii pentru a-şi atrage simpatia pensionarilor înainte de viitoarelealegeri. Fiecare pensionar târgoviştean cu venit mai mic de 800 de lei, arepromise de la edil tichete de cumpărături în valoare de 200 de lei, “cadou” ce va fi plătit dinfondurile primăriei municipiului. Mai mult, tichetele din bani publici nu vorputea fi utilizate decât pentru a achiziţiona produse de la anumite firme,stabilite tot de Primăria Municipiului Târgovişte.

Pentru a atrage simpatia cetăţenilor, înainte de anulelectoral 2012, edilul oraşului Târgovişte, Gabriel Boriga (PDL), a promisfiecărui pensionar al municipiului, cu venituri mai mici de 800 de lei, tichetede cumpărături în valoare de 200 de lei, din fondurile “exclusive” ale primăriei. EdilulTârgoviştei a trimis fiecărui pensionar al municipiului câte o scrisoarepersonalizată (cu numele şi adresa destinatarului) prin intermediul căreia lepromite două “tranşe” de tichete,prima cu ocazia Sărbătorilor de Paşti, care “bat la uşă”, şi a doua de Crăciun.

Prin aceste scrisori, primarul Târgoviştei vrea să atragăsimpatia pensionarilor dâmboviţeni, cu un an înainte de alegerile locale. “Stimaţi pensionari târgovişteni, felul în care administraţia locală îşi poate arăta recunoştinţa şi respectul pentrudumneavoastră reprezintă una dintre preocupările mele constante. Am fostalături de dumneavoastră de la începutul mandatului de primar şi vreau sămenţin această relaţie de respect şi apropiere şi pe mai departe. Iată de ce primăriamunicipiului Târgovişte lansează în premieră pentru oraşul nostru Programul tichetesociale pentru pensionari. Acest program se va desfăşura de două ori pe an, dePaşti şi de Crăciun”, se arată într-unadintre scrisorile personalizate adresată de primarul Târgoviştei unui pensionaral municipiului.

Gabriel Boriga recunoaşte în scrisoare că “darurile” vor fi oferite din bugetul Primăriei Municipiului Târgovişte. Mai mult,tichetele valorice oferite de primărie nu pot fi utilizate decât pentru aachiziţiona produse de la anumite firme, stabilite de municipalitateatârgovişteană. “Printr-o hotărâre aConsiliului Local şi prin efortul financiar exclusiv al Primăriei municipiului,toţi pensionarii cu un venit mai mic de 800 RON (net) vor primi carnete cutichete valorice gratuite. Un carnetcuprinde 10 tichete reprezentând valoarea de 10 RON fiecare, rezultând astfel osumă de 100 RON pe carnet. Veţi primi două astfel de carnete, unul înainte dePaşti şi unul înainte de Crăciun, beneficiind de o sumă totală de 200 RON.Tichetele pot fi utilizate pentru a cumpăra bunuri de larg consum într-o seriede magazine târgoviştene, cuprinse într-o listă pe care o veţi primi în curând,împreună cu tichetele sociale”, se mai arată în scrisoarea semnată de primarul Gabriel Boriga.

Criza s-a terminat… cel puţin în Primăria Târgovişte

Edilul Târgoviştei susţine că, prin tichetele oferitegratuite pensionarilor, administraţia locală îşi demonstrează respectul faţă de “experienţa” şi faţă de “deceniile de muncă alepensionarilor de vârsta a treia”. “Stimaţi pensionari, am demarat acest program pentru că recunoştinţa şirespectul trebuie arătate prin fapte. Întotdeauna am căutat să cinstescexperienţa şi să recompensez deceniile de muncă ale persoanelor de vârsta atreia prin diverse metode – de la oferirea de gratuităţi pe mijloacele detransport local şi până la premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani decăsătorie. Dumneavoastră sunteţi cei care au construit Târgoviştea aşa cum eastăzi şi faţă de acest lucru nici o dovadă de recunoştinţă nu e prea mare”,mai precizeză edilul în scrisoarea trimisă pensionarilor săraci.

Primarul Boriga încheie optimist corespondenţa, susţinândcă perioada de criză s-a încheiat. “În acelaşi timp, îmi doresc să sărbătorim cu toţii depăşirea dificileiperioade de criză economică. Ce a fost mai greu a trecut şi cred că toată lumeatrebuie să simtă acest lucru”, concluzionează primarul Gabriel Boriga.

Contactaţi telefonic de redacţia “Puterea”, oficialiiPrimăriei Municipiului Târgovişte şi cei ai Consiliului Local Dâmboviţa au refuzatsă ofere amănunte pe acest subiect.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...