2016-12-11 08:08

SOCIAL


S-au intoxicat cu ciupercile din zacuscă

 |  15:23
S-au intoxicat cu ciupercile din zacuscă

Zece persoane dintr-o comună din judeţul Iaşi, membri ai aceleiaşi familii, au ajuns la spital, sâmbătă noapte, după ce s-au intoxicat cu ciuperci din zacuscă, doi dintre pacienţi fiind în stare gravă.

"Intoxicaţiile provin de la ciupercile din zacuscă. Oamenii s-au adunat la o onomastică de Sfântul Ioan, iar după ce au consumat ciupercile conservate au început să se simtă rău. Nu au ştiut că sunt necomestibile. Au fost aduşi, pe rând, cu ambulanţele la spital, având greţuri, vărsături, transpiraţii şi dureri abdominale", a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru. Doi dintre pacienţi, în vârstă de 52 de ani şi 55 de ani, se află în stare gravă, având nevoie de spălături gastrice şi măsuri de resuscitare. "La cei doi pacienţi există riscul dezvoltării insuficienţei hepatorenale, cu evoluţie nefavorabilă, chiar cu cele mai eficiente măsuri terapeutice. De aceea, prognosticul rămâne extrem de rezervat", a precizat Tudor Ciuhodaru.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-06

TAGURI: ciuperci, zacuscă, spital, grav, intoxicaţie, comestibil, medic, urgentaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Medic chirurg, acuzat de corupție, prins în flagrant Un nou caz de coruptie cutremură sistemul de sănătate din România. Un chirurg ortoped de la... 25 Noi 2016 | (1)
Medicul Irinel Popescu, audiat de procurorii DNA Medicul Irinel Popescu, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a... 07 Dec 2016 | (1)