2017-01-17 04:55

SOCIAL


Să tot fii porc!

 |  18:20

Potrivit unui proiect al ANSVSA, fermierii vor fi nevoiţi să îşi trateze de acum înainte regeşte porcii. Astfel, animalele nu mai au voie să fie stresate, iar în jurul fermelor să fie linişte totală, maxim 85 de decibeli, fără zgomote bruşte sau constante. Mai mult, porcii nu au voie să stea în curent deschis, iar timp de 8 ore, administratorii fermelor trebuie să le asigure o luminozitate de cel puţin 40 de lucşi.

Pe timpul anotimpului cald, umiditatea în spaţiul de creştere a porcilor va fi mărită artificial cu ajutorul pulverizatoarelor. Nivelul noxelor din acest spaţiu nu trebuie să depăşească 15 mg/m3, potrivit unui proiect de ordin pentru aprobarea normelor metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat pentru porcinele din exploataţiile comerciale.

Iinstalaţiile de adăpare şi hrănire trebuie să fie proiectate şi amplasate astfel încât să fie reduse la minimum riscul de contaminare a apei. Pe de altă parte, niciun animal nu trebuie să fie adăpat într-un mod care să îi producă vătămări.

Măsurilor impuse fermelor de animale vor fi verificate strict de către direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-11

TAGURI: Porci, ferme, stres, curent, instalatii, animaleComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image