2018-09-25 14:16


Salariile profesorilor debutanţi ar putea creşte cu 70%

 |  13:22
Salariile profesorilor debutanţi ar putea creşte cu 70%

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că a trimis Ministerului Muncii un proiect de lege care prevede creșterea salariilor profesorilor debutanți cu 70%.

"Este vorba de un proiect pe marginea legii salarizării. Această creștere de 177 % este un maxim care se propune pentru lectorii și șefii de lucrări din învățământul universitar deoarece aceștia aveau salarii foarte mici apropiate de cele debutanților. Altfel pentru preuniversitar și universitar propunerea de salarizare pleacă de la un minimum de circa 70 % care se acordă debutanților și din învățământul universitar și preuniversitar", a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni la B1TV.

Ministrul a mai spus că proiectul este rezultatul consultărilor pe care le-a avut cu sindicatele din educație. Sorin Cîmpeanu a afirmat că luni, 24 august, vor avea loc consultări împreună cu reprezentanții sindicatelor și cu premierul Victor Ponta.

"Acest material mai cuprinde și alte elemente cum ar fi sporul de mediul rural , mediu izolat între 5 și 20 %, sporul pentru cei care lucrează în învățământul special de 15 %, sporul pentru dirigenție de 10% și alte astfel de sporuri sunt cuprinse în propunerile pe care MECȘ le-a avansat deja către ministerul Muncii", a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Chestionat de când ar trebui să intre în vigoare majorările salariale, ministrul Educaţiei a spus că ştie de o propunere care ar viza o creștere de 10% din luna decembrie a acestui an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-20

TAGURI: salariu, profesor, debutant, creste, 70%, sorin cimpeanu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
20 Aug 2015

PIERDUTULE IN SPATIU ce esti Această creștere de 177 % este un maxim nu pt salariile din ministerul TAU ci AL IRATIONALITATII TALE, DACA NU SPUI publica CA CEI CE AU PORNIT CU TRIPLARI SI MULTIPLICARI DE SALARII ALE DEMNITARILOR impostori SUNT NISTE MAFIOTI, TICALOSI, GOLANI, STRICATI, GUNOAIE UMANE, ETC
ANTZ
20 Aug 2015

Pielea ursului din padure !
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...