2017-01-21 19:35

SOCIAL


Salariu în primărie: 9.000 de lei pe lună

 |  21:00
Salariu în primărie: 9.000 de lei pe lună

Angajaţii din Primăria Sectorului 1 sunt cel mai bine plătiţi angajaţi ai administraţiilor locale din Capitală. Un director din primăria lui Andrei Chiliman câştigă peste 9.000 de lei pe lună. Asta cu toate că sectorul 1 are cei mai puţini locuitori.

Cu toate că sunt tot bugetari şi lucrează pe aceleaşi posturi, salariile angajaţilor din administraţia locală diferă de la o primărie de sector la alta. Astfel, s-a ajuns la situaţii în care angajaţii din cadrul Primăriei Sectorului 6, de exemplu, să aibă salarii de aproximativ două ori mai mari decât cei care ocupă aceeaşi funcţie, dar la Primăria Sectorului 5.

Criza economică a fost mult mai blândă cu angajaţii Primăriei Sectorului 6. Aceştia nu au simţit „tăierile”salariale de 25%, deoarece, chiar înaintea intrării în vigoare a ordonanţei care a redus salariile bugetarilor, angajaţii din sectorul 6 au avut salariile majorate cu exact acelaşi procent.

Un director din cadrul Serviciului Buget Local din cadrul Primăriei Sectorului 2 are un venit lunar de aproximativ 2.300 de lei pe lună, în timp ce o persoană angajată pe aceeaşi funcţie în cadrul Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Sectorului 1 câştigă peste 9.000 de lei lunar.

Consilier cu două venituri

Consilierul primarului sectorului 6, Cristian Poteraş, primeşte două salarii de la administraţia locală. Pentru funcţia de consilier al edilului are puţin peste 1.000 de lei pe lună, dar la acest venit se adaugă salariul de membru al Consiliului de Administraţie al Administraţiei Domeniului Public Dezvoltare Urbană, de peste 2.000 de lei.

Directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Sectorului 3 câştigă aproximativ 6.500 de lei pe lună, acelaşi salariu cu cel al primarului.  

Ce spune legea

Legislaţia în vigoare le permite primăriilor să-şi stabilească singure salariile angajaţilor. „Banii pentru plata salariilor provin atât din taxe şi impozite, cât şi de la bugetul de stat. Primăria nu poate depăşi un anumit plafon al salariilor. E treaba mea dacă dau mai puţini bani. Salariile sunt stabilite şi în funcţie de numărul de locuitori din sectorul respectiv”, ne-a declarat primarul sectorului 6, Cristian Poteraş. Totuşi, deşi sectorul 3 are cei mai mulţi locuitori, primul loc în topul salariilor este ocupat de Primăria Sectorului 1. Legat de diferenţele salariale din primării, Cristian Poteraş spune că nici o administraţie nu se poate compara cu cea a sectorului 1. „Nu puteţi compara nimic cu ce se întâmplă în sectorul 1. Acolo este Dubaiul României. Cei din Primăria Sectorului 5 sunt vai de ei”, ne-a mai spus Poteraş.

Topul sectoarelor, după mărime:

Sectorul 3 – circa 400.000 locuitori;

Sectorul 6 -  peste 370.000 locuitori;

Sectorul 2 – peste 350.000 locuitori;

Sectorul 4 – peste 320.000 locuitori;

Sectorul 5 – peste 290.000 locuitori;

Sectorul 1 – 238.217 locuitori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: salarii, primarii, top, locuitori, buget, finanteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ALEX
23 Ian 2012

Rusine Oprescu, in primaria condusa de tine oamenii au cele mai mici salarii. Probabil stii tu ca astia fura mult.
ANONIMUS
23 Ian 2012

Probabil oprescu isi confunda angajatii din primarie cu gasca lui de corupti care isi parcheaza limuzinele ostentativ in parcarea primariei. Acesti indivizi vor trebui sa raspunda in fata legii. ANI nu se sesizeaza??

Adauga un comentariu

Random image