2018-11-19 13:53


Salariul pentru bugetari: Minim de 1.000 de lei şi maxim de 7.000 de lei

 |  07:19
Salariul pentru bugetari: Minim de 1.000 de lei şi maxim de 7.000 de lei

Victor Ponta a anunţat joi seara, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că îşi doreşte ca în sistemul bugetar salariul minim să fie de 1.000 de lei şi cel maxim de 7.000 de lei, iar aceste schimbări vor fi posibile din 2014, odată cu noul buget.

Potrivit lui Victor Ponta, în noul sistem de salarizare din sistemul bugetar, se va introduce raportul de unu la şapte."Intenţionez ca în anvelopa naţională de 7 % din PIB, negociată cu FMI, Comisia Europeană şi partenerii noştri internaţionali, mai departe să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituţie în parte: primărie, consiliu judeţean, autoritate, minister. Să avem un salariu minim, probabil o să încercăm să fie de 1.000 de lei, un salariu maxim, iarăşi o să discutăm, dar eu cred că un raport de unu la şapte, deci cel mai mare salariu să fie de 7.000 de lei", a spus Victor Ponta.

Victor Ponta a precizat că între valoarea de 1.000 de lei şi cea de 7.000 de lei şefii instituţiilor publice vor putea acorda salarii mai mari dacă angajaţii vor fi buni. "Şi în acestea, conducătorii instituţiilor, pe baza câtorva criterii generale, să poată să stabilească mult mai flexibil de câţi oameni au nevoie, cum îi stimulează pe cei care au rezultate, performanţă în activitate, cum îi sancţionează. Asta înseamnă schimbarea Legii salarizării, care de fapt nu s-a aplicat niciodată, a fost doar o idee finalizată, din păcate, cu un faliment, şi evident a Legii funcţionarului public", a explicat premierul.

Întrebat de când o să fie aplicat noul sistem de salarizare la bugetari, Victor Ponta a răspuns că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple de anul viitor, şi anume legea salarizării să poată fi aplicată odată cu noul buget pe 2014, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-26
Citeste si:
LEGE. Bugetari vor fi plătiţi în funcţie de performanţă
Noua lege a salarizării: Salariile bugetarilor, în funcţie de performanţa profesională individuală
Victor Ponta anunță schimbarea grilei de salarizare pentru bugetari

TAGURI: victor, ponta, salariu, bugetari, minim, maxim
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...