2017-01-21 23:45

SOCIAL


Salt spectaculos. Consilier personal al ministrului Agriculturii la 24 de ani

 |  17:42
Salt spectaculos. Consilier personal al ministrului Agriculturii la 24 de ani

Presa din Satu-Mare ne oferă o ştire de senzaţie. În această vară, două zile de practică în apropierea ministrului Agriculturii au fost suficiente pentru o ascensiune fulminantă. Maria Maruni Codrea, a mărturisit că a ajuns, incredibil de repede spunem noi, consilier personal al ministrului Achim Irimescu. Fotografiile publicate de Sătmăreanul, dar şi cele de pe pagina personală de socializare a tinerei, arată că relaţiile cu membrii Cabinetului Cioloş sunt mai adânci.

Maria Maruni Codrea nu se sfieşte să recunoască faptul că a ajuns consilier personal la cabinetul ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, într-un timp foarte scurt. Mai mult, ea dezvăluie că îl consiliază pe partea de dezvoltare rurală. Un tânăr naiv, absolvent de universitate, ar spune că norocul Mariei a fost pus cu roaba în viaţa ei, iar pentru alţii, norocul a fost aruncat cu furca. Maria Codrea este din Satu Mare, unde, spune ea, a crescut într-o fermă. Maria a plecat din localitatea natală când s-a înscris la facultate. A absolvit Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj Napoca, universitate la care urmează, în prezent, două programe de master. Un stagiu de practică (numit internship) din această vară, la Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) a fost suficient pentru Maria ca să fie remarcată. La începutul lunii octombrie a venit propunerea de mare senzaţie, iar pe data de 7 octombrie a fost numită consilier în Ministerul Agriculturii pe partea de dezvoltare rurală.

Învaţăşi dă mai departe

Intervievată de Sătmăreanul, Maria Codrea a recunoscut că “marea ei şansă” a venit după ce a petrecut două zile în cabinetul ministrului Agriculturii, în perioada de intership.

“În acele zile am văzut ce se întâmplă în minister și cum funcționează acesta. Am avut ocazia să-l cunosc și pe domnul ministru Achim Irimescu, care a fost foarte deschis și cât timp am fost acolo a încercat să-mi arate și să-mi explice cât mai multe lucruri. Mă bucur că am avut acea șansă de a sta de vorbă cu el și acum mă bucur foarte mult că fac parte din echipa lui, deoarece în fiecare zi învăț ceva”, spune tânăra, pentru publicația smlive.ro. Scurta perioadă petrecută la Ministerul Agriculturii a fost prolifică pentru tânăra speranţă, care a început să dea sfaturi fermierilor.

“Din păcate, în România, cei mai mulți fermieri sunt peste 50 de ani. Tot respectul pentru ei, dar avem nevoie și de fermieri mai tineri, cu altă viziune și cu o putere mai mare de muncă. Fermierii trebuie să înțeleagă că nu putem să mai facem agricultură după ureche. Totul devine din ce în ce mai tehnologizat. În acest domeniu, avem nevoie de oameni cu viziune, care să aibă un plan bine stabilit și pe care să-l ducă la capăt. E adevărat că e greu cu toată birocrația din România și din Europa, dar nu e imposibil. Ne trebuie doar voință și ceea ce facem, să facem cu suflet”, ne împărtăşeşte Maria Codrea.

Sfaturi pentru tineri

“Înainte de a începe o afacere în domeniul agricol, trebuie să cerceteze piața, să vadă care sunt cerințele. Dacă vrei să faci bani din agricultură, trebuie să investești în sectorul în care nu este concurența foarte mare. Tinerii au o șansă mare de a începe o afacere în agricultură datorită proiectelor din PNDR. Atât România, cât și Comisia Europeană investesc foarte mult în tineri și-i încurajează să facă agricultură. Datoria tinerilor este să se documenteze foarte bine, să învețe, să fie specialiști. Din păcate, în România lipsește foarte mult managementul fermei, dar și specialiștii” Maria Codrea


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-19

TAGURI: consilier personal, maruni codrea, ministruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image