2018-12-18 21:21


Salvați Copiii solicită majorarea alocației de stat pentru copii

 |  17:31
Salvați Copiii solicită majorarea alocației de stat pentru copii

Organizația Salvați Copiii solicită Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Camerei Deputaților avizarea pozitivă a propunerii legislative de dublare a alocației de stat pentru copii (de la 42 la 84 de lei) și consideră că acceptarea acestei propuneri reprezintă un demers firesc în respectarea drepturilor copilului în România.

În cursul zilei de marţi se vor relua dezbaterile în cadrul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială. Rezultatul votului privind aprobarea măririi alocaţiei de stat pentru copii va influenţa votul final în plenul Camerei Deputaţilor pe marginea propunerii legislative. Încă de acum 2 luni, Salvaţi Copiii a trimis prima scrisoare pentru solicitarea măririi alocaţiei, însă săptămâna trecută, în 12 mai, Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților nu a acceptat amendamentul propus de dublare a cuantumul alocației la 84 de lei și de stabilire, pentru copiii cu dizabilități, a unei alocații unice de 200 de lei.

Organizaţia Salvaţi Copiii România consideră că alocaţia de stat, acordată în prezent copiilor care au împlinit 2 ani, reprezintă o sumă de bani (42 de lei, respectiv 84 lei pentru copilul cu dizabilități) nesemnificativă pentru familie, neputând constitui un sprijin pentru părinți în asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor. În România sunt 3.742.418 de copii, la o populaţie de 19.947.311, procentul copiilor în risc de sărăcie și excluziune socială fiind de 48,5%, pe locul doi în Uniunea Europeană, după Bulgaria 51,5%, dar la mare distanţă de media europeană 27,7% (conform Eurostat). 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: organizatia, salvati, copiii, solicitare, mahjorare, alocatie, copii, vot
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...