2018-12-18 17:21


Şantier la InterContinental. Pietonii, afectaţi de construcţia noilor rampe de acces în parcarea subterană

 |  17:21
Şantier la InterContinental. Pietonii, afectaţi de construcţia noilor rampe de acces în parcarea subterană

Primăria Capitalei pune la cale un alt mare deranj în trafic, chiar în centrul oraşului. Două noi rampe de acces în parcarea subterană de la InterContinental au fost solicitate de firma belgiană SC Alpha Parching SRL. În documentaţia depusă la PMB, numai SRI a avansat un termen de valabilitate pentru avizul de principiu.

Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) depus la Primăria Capitalei de Alpha Parking prevede că o rampă se va realiza dinspre Bulevardul Carol, iar alta de lângă Hotelul InterContinental. Proiectul a fost supus dezbaterii publice, dar nimeni nu a avut nici o obiecţie. Singura instituţie care a avansat un termen de valabilitate pentru avizul de principiu dat PUD este SRI. Instituţia a menţionat că avizul are termen de valabilitate de 12 luni. Cu alte cuvinte, dacă lucrările nu vor începe până în iulie 2016, firma va solicita un alt aviz. Un alt aviz de principiu a fost dat şi de MAI. Internele au pus condiţii pentru protejarea infrastructurii de comunicaţii. În cazul întreruperii comunicaţiilor, constructorul va remedia pe banii săi avaria.

Potrivit legilor, lucrările de construcţie nu trebuie să afecteze spaţiul verde sau carosabilul, ceea ce înseamnă că rămâne numai trotuarul disponibil pentru organizarea de şantier. Astfel că, singurii afectaţi vor fi pietonii. Detalii despre cele două rampe de acces nu se cunosc încă, deoarece nu a fost emisă autorizaţia de construcţie, dar au fost avizate pozitiv de toate instituţiile implicate. În prezent, accesul automobilelor în parcare este posibil doar dinspre strada Câmpineanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-03

TAGURI: rampe, parcare, intercontinental, santier
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...