2018-12-10 11:22


Șapte persoane, în comă la spital din cauza mustului

 |  20:41
Șapte persoane, în comă la spital din cauza mustului

Șapte persoane au ajuns în comă la spital, în ultimele 48 de ore, în județul Vaslui, iar una a murit, după ce s-au intoxicat cu dioxidul de carbon emanat de vinul care fermentează în butoaie.

Pompierii și cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanță Vaslui susțin că aceasta estea cea mai mare avalanșă de astfel de cazuri înregistrată în ultimii ani. Ultimul caz s-a înregistrat marți seara în localitatea Emil Racoviță. Un bărbat de 76 de ani a murit, iar fiul acestuia, în vârstă de 44 de ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce s-au intoxicat în beciul din gospodărie, scrie adevarul.ro.

O a treia persoană, un vecin care i-a găsit pe cei doi icăzuți în beci, a fost la rândul său intoxicat, însă nu a necesitat internare. Tot marți, doi soți în vârstă de 70 de ani, din localitatea Trestiana, au fost găsiți inconștienți în beci, în apropierea butoaielor în care vermenta vinul. Cei doi bătrâni au fost transportați pentru îngrijiri medicale la spitalul din Bârlad.

Luni, 3 octombrie, alte trei persoane s-au intoxicat cu dioxid de carbon în localitatea Averești, după ce au intrat unul după altul în beciul în care fermentau butoaiele cu vin.

”Având în vedere că ne aflăm în plin sezon de culegere a strugurilor, iar fermentarea borhotului a făcut mai multe victime, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “Podul Înalt” al județului Vaslui face un către populația din județ să dea dovadă de mare atenție în acestă perioadă la alegerea locului de depozitare și fermentare a borhotului. Bioxidul de carbon, rezultat din procesul de fermentare, este un gaz foarte periculos, fără culoare, fără miros, nu arde și nu întreține viața. Gazul este mai greu decât aerul, de aceea se lasă în jos la suprafața solului, unde formează concentrații foarte mari, mai ales în încăperi fără ventilație”, a precizat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-05

TAGURI: spital, coma, vaslui, must, vin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...