2017-01-23 06:34


Satu Mare: Aproximativ 30 de copii, internaţi din cauza rujeolei

 |  13:40
Satu Mare: Aproximativ 30 de copii, internaţi din cauza rujeolei

Aproximativ 30 de copii din două localităţi au fost internaţi de Crăciun în Spitalul Judeţean Satu Mare din cauza rujeolei.

Purtătorul de cuvânt al spitalului sătmărean, Constantin Demian, a declarat că la Secţia de boli infecţioase se află internaţi 27 de copii din localităţile Hrip şi Turulung, cu diagnosticul preliminar de rujeolă, fiind anunţaţi şi specialiştii în epidemiologie de la Direcţia de Sănătate Publică.

Medicul epidemiolog Lidia Tămaş a precizat că încă nu s-a confirmat faptul că minorii ar avea rujeolă, rezultatele urmând să sosească peste câteva zile, însă diagnosticul preliminar poate fi acesta întrucât există două focare de rujeolă şi rubeolă în localităţile respective. ”Starea copiilor este relativ bună, sunt forme uşoare şi medii. Avem epidemie din ianuarie, însă acum au fost cazuri de contact între copii. Sunt mulţi care nu acceptă vaccinurile. Dacă totul decurge bine, externările se fac în trei - cinci zile”, a afirmat Lidia Tămaş, citată de Agerpres. Medicul a menţionat că printre copii se află şi bebeluşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-01

TAGURI: copii_rujeola, targu_mures_spital, lidia_tamas, hrip, turulungComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image