2018-09-26 04:08


SCADE încrederea în BISERICĂ, crește în JUSTIȚIE

 |  19:01
SCADE încrederea în BISERICĂ, crește în JUSTIȚIE

Încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, a spus sociologul Alin Teodorescu, la Digi24, fiind pentru prima dată de la Revoluție când se întîmplă acest lucru. Pe de altă parte, încrederea în Justiție a crescut peste 50 la sută.

„Încrederea în justiție în România e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea românească a devenit echivalentul societăților din Occident. Și abia acum în lupta asta din ultimele zece luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justiție din 2004. Țineți minte ce luptă a fost să scoatem legile justiției. A determinat seprarea judecătorilor de legislativ. Abia acum se vede cât de important a fost”, a spus Alin Teodorescu, la Digi24.

„Acum 20 de ani, România era o democrație originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media și Armata. Lună de lună era așa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiția se apropie de 60%, pompieri și SMURD - 80%. Anumite părți ale statului încep să câștige. Mass media a căzut și ea sub 50%, e o discuție de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puțin de 10 ani, presa și a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a mai spus sociologul.

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un eșantion de 1000 respondenți, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-11

TAGURI: sondaj, incredere, biserica, justitie, imas
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AFIRMAțIE TEMBELă
11 Oct 2017

din partea sociologului ong-st șoroist, Alin Teodorescu! Uite-așa, cu afirmații d-astea, confundă lumea încrederea/credința în Dumnezeu , cu Biserica! Păi dacă Biserica, o parte a ei...fie din partea clerului (”de mir” sau monahal), alături de TOȚI credincioșii botezați (chiar nepracticanți) ce alcătuiesc Biserica, SMINTESC...asta nu înseamnă că toată Biserica e compromisă SAU MAI GRAV - să nu mai crezi în Dumnezeu pentru că un Pomohaci sau episcopul nu știu care sunt deviați....sexual, călcând canoanele! Trebuie să rămâi consecvent în credință și încrezător în acea parte a Bisericii care a rămas NEVĂTĂMATĂ...atât dpdv canonic, cât și dpdv al manifestărilor anormale, mai ales sexuale!
IAR îN PRIVINțA
11 Oct 2017

Justiției, IAR A GREȘIT STIMABILUL! Personal, NU MAI CRED ÎN JUSTIȚIE nici 0,0005% pentru că DACĂ ȘI-AR FI FĂCUT TREABA pentru care a fost plătită cu vârf și-ndesat timp de 27 de ani, am fi avut un Parlament CURAT, cel puțin 27 de miniștri ADEVĂRAȚI, și președinți care nu ne-ar fi vândut pe 2 lei, râzându-și în barbă de o așa ispravă, n-am fi avut o armată decimată, în schimb n-am fi avut adevărate forțe de opresiune, reprezentate de servicii, poliție și jandarmerie - SUPRA-DIMENSIONAȚI, FOARTE BINE PLĂTIȚI ȘI RĂSPLĂTIȚI PRIN SALARII ȘI PENSII NESIMȚITE, pentru a supraveghea și ține sub observație amărâții României!
TACHE
12 Oct 2017

Asta este manipulare din partea statului paralel.
MIKIM
12 Oct 2017

Nu cred. Cine-i mai periculos, un popa care se fuk in kur sau un procuror care-ti fabrica un dosar?
LEVST.
13 Oct 2017

Nici eu nu prea cred...la romani,macar misticismul(dac nu tot fenomenul religios) este precum sexul mascul, la doamne: nici cel mai al dracului neurochirurg, nu poate sa-l scoata din capul lor...
ANONIM
17 Oct 2017

D-aia mă-ta (săraca de ea...) nu s-a putut abține să nu se....cu boul de tac-tu, chair dacă știa că există riscul apariției tale, no?! :))))
LEVST.
18 Oct 2017

eu zic ca ma-ta , nu a vrut sa se retina si impreuna cu porcu' de tact-o te-au fatat pe tine, un gunoi amarat , da?!(parca doar te jurase-si ca nu si nu...deci ramane valabila zicala cu "porcul si numai pe asta, ca e cald"!)
ANONIM
18 Oct 2017

Boul bălții! Sunt și alte metode de însămânțare care au la bază dorința venirii pe lume a unui urmaș...iar când faci afirmații gratuite, pe ce te bazezi? Numai pe ce-a făcut mă-ta cu tac-tu?
LEVST.
18 Oct 2017

Pai , ba, Boul Boilor, tu chiar nu-ti dai seama cat de amarat esti cand bagi in discutie mamele si tatii celor pe care vrei sa-i ataci tu, dar tu fiind un individ total submediocru, te repezi imediat la injuraturi de mama, tata, etc, etc....Hai siktir, gunoi superimputzit!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...