2018-06-23 15:18


SCADE încrederea în BISERICĂ, crește în JUSTIȚIE

 |  19:01
SCADE încrederea în BISERICĂ, crește în JUSTIȚIE

Încrederea românilor în Biserică a scăzut sub 50%, a spus sociologul Alin Teodorescu, la Digi24, fiind pentru prima dată de la Revoluție când se întîmplă acest lucru. Pe de altă parte, încrederea în Justiție a crescut peste 50 la sută.

„Încrederea în justiție în România e uimitoare, peste 50%, ceea ce ne-a normalizat. Societatea românească a devenit echivalentul societăților din Occident. Și abia acum în lupta asta din ultimele zece luni, de la alegeri, se vede ce important a fost pachetul de legi pe justiție din 2004. Țineți minte ce luptă a fost să scoatem legile justiției. A determinat seprarea judecătorilor de legislativ. Abia acum se vede cât de important a fost”, a spus Alin Teodorescu, la Digi24.

„Acum 20 de ani, România era o democrație originală. Când întrebai publicul în cine are încredere, spunea: Biserica, mass media și Armata. Lună de lună era așa, era plictisitoare. Acum, Biserica e sub 50% grad de încredere, justiția se apropie de 60%, pompieri și SMURD - 80%. Anumite părți ale statului încep să câștige. Mass media a căzut și ea sub 50%, e o discuție de ani de zile. Din decembrie 89, România a fost caz special, sute de posturi în mai puțin de 10 ani, presa și a fi jurnalist era o demnitate la un moment dat”, a mai spus sociologul.

Sondajul IMAS este realizat lunar pe un eșantion de 1000 respondenți, prin telefon, iar marja de eroare e de plus minus 3%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-10-11

TAGURI: sondaj, incredere, biserica, justitie, imas

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AFIRMAțIE TEMBELă
11 Oct 2017

din partea sociologului ong-st șoroist, Alin Teodorescu! Uite-așa, cu afirmații d-astea, confundă lumea încrederea/credința în Dumnezeu , cu Biserica! Păi dacă Biserica, o parte a ei...fie din partea clerului (”de mir” sau monahal), alături de TOȚI credincioșii botezați (chiar nepracticanți) ce alcătuiesc Biserica, SMINTESC...asta nu înseamnă că toată Biserica e compromisă SAU MAI GRAV - să nu mai crezi în Dumnezeu pentru că un Pomohaci sau episcopul nu știu care sunt deviați....sexual, călcând canoanele! Trebuie să rămâi consecvent în credință și încrezător în acea parte a Bisericii care a rămas NEVĂTĂMATĂ...atât dpdv canonic, cât și dpdv al manifestărilor anormale, mai ales sexuale!
IAR îN PRIVINțA
11 Oct 2017

Justiției, IAR A GREȘIT STIMABILUL! Personal, NU MAI CRED ÎN JUSTIȚIE nici 0,0005% pentru că DACĂ ȘI-AR FI FĂCUT TREABA pentru care a fost plătită cu vârf și-ndesat timp de 27 de ani, am fi avut un Parlament CURAT, cel puțin 27 de miniștri ADEVĂRAȚI, și președinți care nu ne-ar fi vândut pe 2 lei, râzându-și în barbă de o așa ispravă, n-am fi avut o armată decimată, în schimb n-am fi avut adevărate forțe de opresiune, reprezentate de servicii, poliție și jandarmerie - SUPRA-DIMENSIONAȚI, FOARTE BINE PLĂTIȚI ȘI RĂSPLĂTIȚI PRIN SALARII ȘI PENSII NESIMȚITE, pentru a supraveghea și ține sub observație amărâții României!
TACHE
12 Oct 2017

Asta este manipulare din partea statului paralel.
MIKIM
12 Oct 2017

Nu cred. Cine-i mai periculos, un popa care se fuk in kur sau un procuror care-ti fabrica un dosar?
LEVST.
13 Oct 2017

Nici eu nu prea cred...la romani,macar misticismul(dac nu tot fenomenul religios) este precum sexul mascul, la doamne: nici cel mai al dracului neurochirurg, nu poate sa-l scoata din capul lor...
ANONIM
17 Oct 2017

D-aia mă-ta (săraca de ea...) nu s-a putut abține să nu se....cu boul de tac-tu, chair dacă știa că există riscul apariției tale, no?! :))))
LEVST.
18 Oct 2017

eu zic ca ma-ta , nu a vrut sa se retina si impreuna cu porcu' de tact-o te-au fatat pe tine, un gunoi amarat , da?!(parca doar te jurase-si ca nu si nu...deci ramane valabila zicala cu "porcul si numai pe asta, ca e cald"!)
ANONIM
18 Oct 2017

Boul bălții! Sunt și alte metode de însămânțare care au la bază dorința venirii pe lume a unui urmaș...iar când faci afirmații gratuite, pe ce te bazezi? Numai pe ce-a făcut mă-ta cu tac-tu?
LEVST.
18 Oct 2017

Pai , ba, Boul Boilor, tu chiar nu-ti dai seama cat de amarat esti cand bagi in discutie mamele si tatii celor pe care vrei sa-i ataci tu, dar tu fiind un individ total submediocru, te repezi imediat la injuraturi de mama, tata, etc, etc....Hai siktir, gunoi superimputzit!
Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.