2018-12-19 03:31


Scădere de la 44 la 41%. Guvernul ia în calcul diminuarea CAS cu trei puncte procentuale, din al doilea semestru

 |  16:03
Scădere de la 44 la 41%. Guvernul ia în calcul diminuarea CAS cu trei puncte procentuale, din al doilea semestru
Guvernulia în calcul reducerea în al doilea semestru a contribuţiilor totale deasigurări sociale de la 44 la 41% prin scăderea cu trei puncte a cotelorplătite de angajator, iar în perioada următoare va fi stabilită exact şi datade la care va fi operată relaxarea fiscală.

"MembriiCoaliţiei au discutat, în şedinţa de luni, despre diminuarea CAS la angajatorişi au convenit să fie efectuată o reducere de până la trei puncte procentualecontribuţiilor totale, de la 44 la 41%, în semestrul II al acestui an. Discuţia va fireluată într-o şedinţă viitoare a Coaliţiei, când urmează să fie stabilităexact data de la care va fi efectuată reducerea", au declarat surseoficiale, citate de Mediafax. Reducerea CAS va face parte dintr-un pachet mai larg de măsuri destimulare economică, incluzând reducerea cotei unice de impozitare, începând cuanul viitor, şi introducerea cardului de creditare destinat întreprinderilormici şi mijlocii. Variantele discutate pentru cota unică de impozitare suntreducerea de la 16 la 14% sau la 12%.

Înprezent, angajatorii plătesc, după caz, contribuţii de asigurări sociale de20,8% pentru condiţii normale de muncă, de 25,8% pentru condiţii deosebite demuncă şi de 30,8% pentru condiţii speciale de muncă. La acestea se adaugăcontribuţia de 5,2% pentru asigurările de sănătate, de 0,5% la bugetulasigurărilor pentru şomaj şi de 0,25% la Fondul de garantare pentru plata creanţelorsalariale. În baza Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncăşi boli profesionale, în funcţie de clasa de risc, angajatorii datorează şicote de contribuţii cuprinse între 0,15 şi 0,85%, aplicate asupra sumeiveniturilor brute realizate lunar. În cota de contribuţie individuală deasigurări sociale este inclusă şi cota de 3% aferentă fondurilor de pensiiadministrate privat, majorată de la 2,5% în 2010.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...