2018-09-24 12:48


Scandal după concertul caritabil al Angelei Gheorghiu pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

 |  13:24
Scandal după concertul caritabil al Angelei Gheorghiu pentru victimele incendiului din clubul Colectiv

Scandal după concertul caritabil al Angelei Gheorghiu pentru victimele din clubul Colectiv. Banii strânşi din vânzarea biletelor la concertul Angelei Gheorghiu nu au fost transferaţi de biletoo.ro, soprana afirmând că ar trebui să începem să ne respectăm valorile şi să fim mai umani.

Angela Gheorghiu a susţinut, gratuit, pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, primul concert umanitar din România. De asemenea, aceasta a iniţiat şi o campanie dedicată colectării de fonduri în beneficiul victimelor din clubul Colectiv.

Concertul a fost organizat în parteneriat cu Fundaţia Preţuieşte Viaţa, condusă de Andreea Marin.

Banii proveniţi din donaţii directe, care au intrat în conturile fundaţiei partenere, Preţuieşte Viaţa, au fost deja transferaţi către partenerul acestuia, Fundaţia Estuar, care urmează să îi distribuie familiilor victimelor. Restul de bani proveniţi din vânzarea biletelor la concert sunt aşteptaţi încă de la operatorul de bilete cu care s-a derulat proiectul, biletoo.ro, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor sopranei Angela Gheorghiu.

Potrivit sursei citate, bilanţul fondurilor colectate în perioada noiembrie-ianuarie se ridică la peste 430.000 de lei, bani rezultaţi din vânzările biletelor la concert, alături de donaţiile individuale efectuate atât din ţară, cât şi din străinătate.

"Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundaţiei Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv. Din aceşti bani, spre dezamăgirea iniţiatorilor, cei 231.525 RON rezultaţi din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundaţiei Preţuieste Viaţa, aceştia trebuind să fie achitaţi de operatorul S.C. Project Expoziţie Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)", se precizează în comunicatul citat.

"Îmi doresc ca în România din anul acesta 2016, responsabilitatea şi profesionalismul să fie examinate înainte ca orice cetăţean să obţină o funcţie sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de către aceia care au demonstrat deja că au aceste calităţi; să începem să ne respectăm cu înverşunare valorile şi să fim şi mai umani, mai uniţi, mai educaţi, patrioţi şi gospodari cu propria persoană, cu propriile locuinţe, locuri de muncă, străzi, localităţi, cu propria noastră patrie. Să nu uităm niciodată că iubirea de semeni şi voluntariatul sub orice formă: socială, medicală, culturală, sunt manifestări de civilizaţie şi evoluţie umană", a declarat Angela Gheorghiu.

Soprana a mai spus că sumele colectate nu acoperă, din păcate, necesarul atâtor familii afectate de tragedie.

Andreea Marin a afirmat, la rândul său, că "sprijinirea victimelor de la Colectiv este un proces de durată, care necesită sume considerabile şi o echipă specializată, dedicată".

"De aceea, varianta cea mai eficientă de utilizare a fondurilor strânse în urma concertului a fost să ne unim forţele cu Fundaţia Estuar, organizaţie parteneră a Fundaţiei Preţuieşte Viaţa de mult timp, în cele mai ample proiecte ale noastre. Fundaţia Estuar gestionează deja de mai bine de două luni atât relaţiile cu cele peste 150 de familii ale victimelor, cât şi importante sume de bani adunate din donaţii sau în urma altor evenimente organizate în beneficiul acestora. Astfel, distribuirea fondurilor se poate face centralizat şi rapid", a precizat Andreea Marin.

Reprezentanţii biletoo.ro au anunţat, pe pagina lor de Facebook, că banii strânşi din vânzarea biletelor la concertul Angelei Gheorghiu vor fi plătiţi pe 18 ianuarie.

"Din cauza unor probleme apărute cu magazinele partenere la sfârşit de an, decontările financiare s-au efectuat cu întârziere. Din acest motiv toate plăţile către organizatorii de evenimente au fost întârziate până în acest moment iar conturile companiei au fost blocate de către terţi. Banii strânşi din vânzarea de bilete pentru concertul caritabil susţinut de Angela Gheorghiu la Ateneul Român pentru victimele incendiului din Colectiv vor fi plătiţi către Fundaţia 'Preţuieşte Viaţa' cu prioritate luni, 18 ianuarie. Toate plăţile restante către organizatorii de evenimente se vor efectua în cursul săptămânii viitoare. Ne cerem scuze pe această cale atât faţă de organizatorii, partenerii şi prietenii noştri dar şi faţa de victimele incendiului din Colectiv care au trebuit să aştepte toată această perioadă", se arată în anunţul biletoo.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-14

TAGURI: scandal. concert, caritabil, angela gheorghiu, victime, incendiu, culb, colectiv
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...