2018-12-12 21:21


Scandal pe bani europeni

 |  21:00
Scandal pe bani europeni

Şeful proiectelor europene s-a făcut dispărut după ce a fost acuzat că a favorizat anumite persoane să obţină rambursări de la Uniunea Europeană, potrivit surselor din cadrul Ministerului Educaţiei.

Surse din cadrul Ministerului Educaţiei au declarat pentru ziarul “Puterea” că directorul OI POSDRU, fostul deputat PDL de Botoşani, Radu Cătălin Drăguş, şi-a prezentat demisia. Potrivit sursei citate, şeful de la departamentul de proiecte europene din MECTS a fost nevoit să demisioneze după ce a fost acuzat că a favorizat anumite persoane pentru a primi rambursare pentru proiectele depuse. Directorul OI POSDRU ar fi ajutat anumite proiecte să “sară” câteva poziţii pe lista de aşteptare şi astfel să primească mai repede rambursările de la UE. Ziarul “Puterea”a solicitat Ministerului Educaţiei lista proiectelor care au primit rambursare, dar până la închiderea ediţiei nu am primit nici un răspuns.

Şeful proiectelor europene din Ministerul Educaţiei şi-a anunţat ieri oamenii din subordine că se simte rău şi nu se va prezenta la locul de muncă. Potrivit surselor noastre, el şi-ar fi lăsat demisia scrisă pe masă şi ar fi dispărut. Reprezentanţii ministerului spun că nu pot confirma şi nici infirma demisia, atât timp cât ministrul Funeriu este plecat la o conferinţă în afara ţării şi nu poate lua act de decizie.

În loc de CV

Cătălin Drăguş este cunoscut ca apropiat al prim-vicepreşedintelui PDL Gheorghe Flutur, fiind, între anii 1995 şi 2004, vicepreşedinte sau preşedinte al filialei din Botoşani a partidului. El a venit în cadrul Ministerului Educaţiei în urmă cu aproximativ un an şi, coincidenţă sau nu, după doar câteva luni şi-a achiziţionat un automobil nou în valoare de 30 de mii de euro.

Ministrul taie în carne vie

Pe lângă scandalul interior, Ministerul Educaţiei se va confrunta şi cu nemulţumirile cadrelor didactice. Văzându-se cu din ce în ce mai puţini bani, ministrul Daniel Funeriu taie de pe unde apucă. Ultima găselniţă este eliminarea gradaţiei de merit pentru personalul auxiliar din învăţământ (informaticieni, bibliotecari, laboraţi, secretari etc.), începând cu 2012. “Considerăm că este o discriminare şi o lipsă de recunoaştere a importanţei pe care o are personalul didactic auxiliar într-o unitate de învăţământ. Gradaţia de merit se acordă pentru activitatea deosebită, iar efortul bugetar nu era atât de mare, însă pentru colegii noştri sumele primite în plus înseamnă foarte mult. Din păcate, ministerul continuă să îşi bată joc de angajaţii din învăţământ”, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu. Potrivit acestuia, 17.000 de angajaţi din învăţământ vor fi afectaţi de această măsură. Gradaţia de merit se acordă pe o perioadă de patru ani şi reprezintă 25% din salariu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-11

TAGURI: scandal, bani, europeni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...